Bursalı E-mak’tan Münih’te gövde gösterisi

Asfalt makineleri üretiminde geliştirdiği teknolojisiyle dünya devlerinin radarına giren E-Mak, Münih’te gerçekleştirilen BAUMA 2016’da gövde gösterisi yaptı. Dev makinelerin taşınması ve sergilenmesi için şirket 1,5 milyon Euro harcadı.

Bursalı E-mak’tan Münih’te gövde gösterisi

Simge Group şirketlerinden E-Mak, dünyanın en büyük fuarları arasında yer alan Münih’teki İnşaat ve Madencilik Fuarı- BAUMA 2016’da geliştirdiği en yeni ve en ileri teknoloji ürünlerini görücüye çıkardı. Şirketin, 60 TIR’la taşınan 600 ton ağırlığında ve 32 metre yüksekliğindeki geri dönüşüm sistemli entegre asfalt üretim fabrikaları ilgi odağı oldu. Simge Group Yönetim Kurulu Başkanı Nezir Gencer, dünyanın en büyük inşaat ve iş makineleri fuarında 5’nci kez yer aldıklarını, ilginin katlanarak arttığını ve teknolojik yenilikleri ile fark yarattıklarını söyledi.

‘DÜNYADA İLK ÜÇTEYİZ’

BAUMA’da kendilerini bir nevi olimpiyatlara çıkmış sporcu olarak gördüklerini belirten Gencer, “Burada dünyanın en büyük firmalarıyla yarışıyoruz. Yıllardır Türkiye’nin gururu olmak için çalıştık ve bunu da çok şükür başardığımızı rahatlıkla söyleyebilirim. İnsan gücümüz, alt yapımız ve teknolojimiz ile dünya markaları ile yarışır hale geldik. Yakından takip edilen bir marka olduk. Pazarda şu anda dünyanın ilk 3 firması arasındayız” diye konuştu. Nezir Gencer, fuarın son derece faydalı geçtiğini dile getirerek, “Burada biraraya geldiğimiz müşterilerimizin övgü dolu sözleri bizlere gelecek için umut verdi” dedi.

MÜTEAHHİTLERİMİZİN YANINDAYIZ

 

”E-Mak olarak Türkiye’nin ve dünyanın birçok noktasında büyük işler başaran müteahhitlerimizin yanındayız. Buradan kendilerine sesleniyorum. Lütfen siz de ülkenize güvenin” diyen Gencer, asfalt ve yol makineleri sektörünün katma değeri yüksek ve önü açık olduğunu vurguladı. Gencer şöyle devam etti: “Bu sektörün ilerlemesi çok yavaştır. Uçağın burnunu kaldırmasına benzer. Burnu kalktıktan sonra yükselmesi de çok hızlı olacaktır. Dünya daha yola yeni başlıyor. Avrupa ülkeleri yoruldu ve imalat yapamamaktadır. Türkiye bu açıdan konumu itibariyle de son derece avantajlı. Önümüzde büyük fırsat var. Yan sanayiye de çok büyük iş çıkar buradan. Ülkemize katma değer sağlayacak bir sektör.”

YERLİLİK ORANIMIZ YÜZDE 95

E-Mak olarak, yüzde 95 yerlilik oranıyla, yılda 50 adet asfalt plenti ürettiklerini, ulaştıkları teknolojik üstünlükle her geçen gün pazardan daha fazla pay aldıklarını anlatan Nezir Gencer, Türkiye’de tam anlamıyla yerli ürünü koruyan kanun olmadığını ileri sürdü. Gencer, “Avrupa’nın sanayisini ayakta tutan sanayi milliyetçiliğidir. Öyle kriterler koyarlar ki ithalat yapmanız imkansızlaşır. Ama görüntüde kanunen serbest ticaret ülkeleridir” ifadesini kullandı. BAUMA Fuarı için 1,5 milyon Euro’luk bir harcama gerçekleştirdiklerinin altını çizen Gencer, Ortadoğu, Avrupa, Afrika, Rusya, Türki Cumhuriyetler ve Avrupa’ya ihracat yaptıklarını da sözlerine ekledi. 

BURSA’DAN BÜYÜK DESTEK

E-Mak standını Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vali Münir Karaloğlu, Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ve Bursa Milletvekili Hüseyin Şahin de ziyaret etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X