Bursalı Enes Uslu dünya şampiyonu!

Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü güreşçisi Enes Uslu, Fransa’da yapılan ‘Gençler Serbest Güreş Dünya Şampiyonası’na ‘Dünya şampiyonu’ olarak adını altın harflerle yazdırdı.

Bursalı Enes Uslu dünya şampiyonu!

Fransa’da 30 Ağustos – 4 Eylül tarihlerinde gerçekleştirilen ‘Gençler Dünya Şampiyonası’, Türkiye’ye ve Bursa’ya büyük gurur yaşattı. Şampiyonanın son gününde Bursa Büyükşehir Belediyespor Kulübü güreşçisi Enes Uslu, 66 kilogramda dünya şampiyonu olarak altın madalya aldı.

Uslu, ilk turda geçen senenin dünya şampiyonası finalisti Japon rakibi Yuhi Fujinami’yi, ikinci turda da Tacikistanlı rakibi Sorbon Abdulkhaev’i geçerek çeyrek finale yükseldi. Çeyrek finalde, Kazak rakibi İlyas Zhumay’ı puan vermeden geçen sporcu, yarı finalde Hintli rakibi Vikas’ı teknik üstünlükle geçip finale çıktı. Milli güreşçi Enes Uslu, finalde ise Rus rakibi Akhmed Usmanov’u 7-6 skorla yenerek dünya şampiyonu oldu ve altın madalyayı da kazandı.

Öte yandan 55 ülkenin katıldığı şampiyonada Türkiye Milli Takımı, 1 altın, 4 gümüş ve 1 bronz madalya alarak takım olarak da dünya 3.’sü oldu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X