‘Bursalı esnafın 20 milyon lira aidat borcu var’

Bursa’da odalara kayıtlı 90 bin üyenin geriye dönük aidat borçlarının 20 milyon lirayı aştığını belirten BESOB Başkanı Arif Tak, ”Borçlar bir an önce ödenmezse hukuksal süreç başlatılacaktır” dedi.

‘Bursalı esnafın 20 milyon lira aidat borcu var’

Bursa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (BESOB), 5362 Sayılı Esnaf ve Sanatkarlar Kanununun 11. maddesinde yer alan oda üyelerinin yıllık aidatlarının 20 milyon TL’yi aşması üzerine tahsilat için çalışma başlattı. Oda yönetimlerinin üyelerinden yıllık aidatları tahsil etmek zorunda olduğunu hatırlatan BESOB Başkanı Arif Tak, söz konusu borçların 90 bin esnafı yakından ilgilendirdiğine dikkat çekti. Aiadatın devlete ödenen vergiden bir farkı olmadığının altını çizen Tak, “Yasa emrediyor. Bu paraları alacaksınız diye. Ayrıca bu paralar 6183 sayılı amme alacaklarına sokulmuş. Yani devlete ödenen vergi ne ise Odalara da ödenen aidat aynı. Alınmazsa suç işlenmiş oluyor. Aradan 5 yıl geçince zaman aşamasına uğruyor ve alamıyorsunuz. Müfettiş inceleme yaptığında ‘Bu aidatları neden alınmıyorsunuz, kurumu zarara uğratıyorsunuz’ diyor ve rapor tutuyor” dedi.

HUKUK BÜROSUYLA ANLAŞMA

Oda yöneticileri ile üyelerini karşı karşıya getirmemek için görevi BESOB olarak üstlendiklerini dile getiren Tak, ”Bazı hukuk bürolarıyla anlaşma sağlandı. Bu hukuk bürosu aracılığı ile ödenmeyen aidatlar hakkında oda üyelerine yazılı olarak bildirimde bulunuyor ve ödenmeyen aidatların tespitleri yapılıyor ve yasal gecikmesiyle birlikte talep ediyoruz. Belirlenen rakamlar yıllık aidat ve gecikme zammıdır. Bu da amme alacağı olduğu için alınmak zorundadır. Biz esnaf arkadaşlarımızdan icra-i müdahaleye fırsat verilmeden anlaşarak ödeme yapmalarını istiyoruz. Bizim amacımız, odalarımızın rahatlatabilmek ve üyesi ile karşı karşıya gelmesini önlemek” ifadelerini kullandı. BESOB Başkanı Arif Tak, oda üyelerinden alınan aidatların kaldırılması ile ilgili çalışma başlattıklarını da sözlerine ekledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X