Bursalı firma yedi ayda 200 uçak sattı

Bursalı bir firmaya ait AQUILA’nın (Kartal) sahibi Celal Gökçen, değeri 165-230 bin Euro arasında değişen Aquila 211 model uçağından şimdiye kadar 200’ün üzerinde satış gerçekleştirdiklerini bildirdi.

Bursalı firma yedi ayda 200 uçak sattı

Gökçen, Almanya’dan satın aldığı AQUILA uçak firması ve devam eden üretimleriyle ilgili Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Uzay Havacılık Savunma (UHS) Kümelenmesi üyelerine brifing verdi. Bursa’nın, uçak üretiminde de pay almasını sağladıklarını ifade eden Gökçen, AQUILA’da uçak üretiminin tüm hızıyla sürdüğünü vurguladı. 42 kişiyle üretim yaptıklarını aktaran Gökçen, ayda iki uçak imal ettiklerini belirtti.

EN ÇOK ALMANYA’YA

Ürettikleri AQUILA 211 model uçağın iki kişilik ideal bir eğitim uçağı olduğunu vurgulayan Gökçen, ”Değeri 165-230 bin Euro arasında değişen uçaktan şimdiye kadar 200’ün üzerinde satış gerçekleştirdik. Avrupa Havacılık Dairesinden aldığımız onay sayesinde tüm Avrupa’ya satışın önünü açtık. En fazla Almanya, Fransa ve Avusturya’ya satış gerçekleştiriyoruz. Royal Air Force (RAF) için yetiştirilecek pilotların eğitimlerini gerçekleştiren Tayside Havacılık’a da 5 adet uçak satışı yaptık. Burada jet pilotları tarafından test edilen uçaklarımız, tam not aldı” diye konuştu. Bursa’nın öncü sanayi kuruluşlarından Gökçen Grubu bünyesindeki B Plas, geçen şubatta Alman uçak firması AQUILA’yı satın almıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X