Bursalı firmalar ‘AS9100’ ile uçacak!

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), bir kurum aracılığıyla Uzay Havacılık ve Savunma (UHS) UR-GE projesi kapsamında firmalara AS9100 belgesi için danışmanlık hizmeti vermeye başladı.

Bursalı firmalar ‘AS9100’ ile uçacak!

Firmalar, 9 aylık danışmanlık sürecinin ardından almaya hak kazanacakları belgeyle özellikle uluslararası sivil havacılık alanında üretim gerçekleştirebilecekler. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, sağladığı katma değerle ihracatta en stratejik sektörler arasında yer alan uzay, havacılık ve savunma alanlarında da Bursa’yı söz sahibi yapmayı amaçladıklarını vurguladı.

ŞEHRİN EN BÜYÜK AVANTAJI

Kentte çok sayıda firmanın dünyanın önde gelen otomotiv firmalarıyla iş birliği gerçekleştirdiğine işaret eden Burkay, ‘Otomotivde üretim için gerekli olan IATF 16949 belgesine sahip firmalarımızın sayısı oldukça fazla. Bursa’nın en büyük avantajlarından bir tanesi de bu. Otomotivin rekabetçi üretim yapısına alışkın firmalarımız, uzay, havacılık ve savunma gibi sektörlerde de somut gelişmeler kaydetmeyi başarıyor’ ifadesini kullandı. Yılın ilk 8 ayında savunma ve havacılık sektörlerinde Bursa ihracatının geçen yılın aynı dönemine göre yüzde 370 arttığına dikkat çeken Burkay, ‘Firmalar, bu sektörlerde başlatılan milli projelerde etkin birer paydaş haline geldi. Uzay, havacılık ve savunma sektörlerinde rekabetçi olmanın yolu uluslararası sertifikalara sahip olmaktan geçiyor’ diye konuştu.

AS 9100 NEDİR?

AS 9100, Uzay, havacılık ve savunma sektörlerinde üretim gerçekleştirebilmek için en önemli belgelerden birisi. Türkiye’de yalnızca 6 danışmanlık firması tarafından sağlanan ve 9 ay devam edecek danışmanlık hizmetiyle her firmanın üretim altyapısı uluslararası savunma ve havacılık sanayi disiplini ve kültürüne uyumlu hale gelecek. Bursa Uzay Havacılık ve Savunma Kümelenmesi firmaları sahip olacağı AS 9100 belgelendirmeleriyle çok yakın zamanda Savunma Sanayi Müsteşarlığı projelerinin tüm alt sistemlerini karşılayabilecek düzeye ulaşacak ve milli helikopter ATAK, milli tank Altay, milli insansız hava aracı ANKA ve benzeri milli projelerin gelişmesinde katkılarını da artırmış olacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X