Bursalı firmalar dünya pazarlarına açılıyor

ITMA 2015 Tekstil ve Hazır Giyim Makinaları Fuarı’na 230 kişilik heyetle katılan Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri, sektördeki yenilikleri takip etme imkanı buldu.

Bursalı firmalar dünya pazarlarına açılıyor

BTSO’nun Küresel Fuar Acentesi Projesi ile dünyanın en önemli tekstil ve hazır giyim makinaları fuarı olma özelliğini taşıyan ITMA 2015 Fuarı’ndaki incelemelerini tamamlayan BTSO üyeleri hem sektörlerindeki gelişmeleri yakından inceledi, hem de İtalyan iş adamları ile gerkçekleştirilebilecek iş birliklerinin yollarını araladı. Marzoli firmasını ziyaret ederek tekstil makineleri teknolojisinin ulaştığı noktalar ve üreticilerin ihtiyaç duyduğu teknolojiler hakkında görüş alışverişinde bulunan BTSO heyeti, ITMA Fuarı organizatörü olan MP Italy Ventures SRL’nin düzenlediği resepsiyona katıldı. Bursalı işadamları ayrıca, BTSO organizasyonuyla düzenlenen ikili iş görüşmelerinde İtalyan iş dünyası temsilcileri ile karşılıklı görüşme fırsatı yakaladı.

Tarihi İpek Yolu’nun en önemli duraklarından biri olan Bursa için tekstil sektörünün farklı ve ayrıcalıklı bir konumda olduğunu ifade eden BTSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ferudun Kahraman, “Avrupa’nın en büyük tekstil üreticisi ve tedarikçisi olan Türkiye’nin tekstil başkenti Bursa’dır. Bu kapsamda ortaklarıyla birlikte 100 bin üyesi bulunan BTSO olarak sektör temsilcilerimize yeni pazarların ve güçlü işbirliklerinin yollarını açıyoruz” dedi.

Uludağ Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Yusuf Ulcay, “Üniversitemizin mühendislik bölümlerinden 40’a yakın akademisyenlerimizle katıldığımız fuar, Ar-Ge ve inovasyon alanlarındaki gelişmeleri yakından inceleme imkanı sundu ve farklı ufuklar kazandırdı. İTMA Fuarı’na katılan akademisyen arkadaşlarımız, kendi çalışma sahalarıyla ilgili incelemelerini bir rapor haline getirecek ve bu rapor Bursa iş dünyası ile paylaşılacak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X