Bursalı firmalar kabuğunu kırıyor

BTSO, yılın ilk 8 ayında 1000’e yakın üyesini 30’a yakın yurt dışı programına taşıdı. BTSO Başkanı İbrahim Burkay, ”Firmalarımızın, sektördeki global rakiplerini ve yeni teknolojileri yakından tanımalarına katkı sağlıyoruz” dedi.

Bursalı firmalar kabuğunu kırıyor

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Küresel Fuar Acentesi ve Ekonomi Bakanlığı’nın desteklediği Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme Projesi (Ur-Ge) ile yılın ilk 8 ayında üyelerini, dünyanın dört bir yanında düzenlenen fuar ve ikili iş görüşme platformları ile buluşturdu. Tekstil, otomotiv, makine, kimya, uzay havacılık ve savunma gibi farklı sektörlerden yaklaşık 1000’e yakın iş dünyası temsilcisi, düzenlenen bu organizasyonlarda iş bağlantıları kurma fırsatını yakaladı. Yılın ilk 8 ayında Bursalı firmalar, Birleşik Arap Emirlikleri’nden Fransa’ya, Almanya’dan Rusya’ya, ABD’den Fas’a İngiltere’den Japonya’ya kadar farklı ülkelerden heyetlerle buluştu.

DÜNYADA EZBERLER BOZULUYOR

BTSO Başkanı İbrahim Burkay, küresel ölçekte artık ezberlerin bozulduğunu, dengelerin hızla değiştiğini belirterek, firmaların büyüme yolculuğuna güç katan çalışmalara destek olmayı sürdüreceklerini söyledi. “Yurt dışı fuar organizasyonları firmalarımızın, sektördeki global rakiplerini ve yeni teknolojileri yakından tanımalarına büyük katkı sağlıyor” diyen Burkay şöyle devam etti: “KOSGEB ve Ekonomi Bakanlığımızın destekleriyle düzenlenen yurt dışı programlarımız, firmalarımızın dış ticaret hacmine büyük katkı sağlıyor. Bursa iş dünyamızın rekabetçiliğini geliştirmek için hayata geçirdiğimiz projelerle kentimize son 4 yılda 800 yeni ihracatçı kazandırdık.”

STRATEJİK SEKTÖRLER RADARA GİRDİ

BTSO liderliğinde düzenlenen yurt dışı programlarında stratejik sektörler de Bursalı firmaların radarında kaldı. Fuar ve ikili iş görüşmeleri programlarında kompozit, makine, otomotiv ve raylı sistemler gibi katma değeri yüksek ve ileri teknoloji gerektiren sektörler yer aldı. Yurt dışı iş programları kapsamında ayrıca ev tekstili, inşaat, mobilya, kumaş, gıda, enerji, ayakkabı, iklimlendirme ve mimarlık- dekorasyon alanlarında düzenlenen fuarlara katılım sağlandı. BTSO Üyeleri ayrıca Ekonomi Bakanlığı öncülüğünde TİM işbirliğiyle BTSO’nun destekleriyle hazırlanan New York ve Moskova Türk Ticaret Merkezleri’ni inceledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X