Bursalı firmalar Tokyo’da

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) üyeleri Küresel Fuar Acentesi ve Uluslararası Rekabeti Geliştirme (Ur-Ge) Projesi kapsamında Japonya’nın başkenti Tokyo’da düzenlenen Tekno Frontier 2017 Fuarı’na katıldı. Üyeler burada, Japonya’nın dünya devi firmalar

Bursalı firmalar Tokyo’da

Aralarında Toyota, Mitsubishi, Konica Minolta, Toshiba ve Hitachi gibi 40’ı aşkın uluslararası firmanın yer aldığı ikili iş görüşmelerinde yeni işbirliklerinin de temelleri atıldı.

Makine sektöründeki 90 kişilik heyet, ileri teknolojili ürünlerin üretimi konusunda uzmanlaşan Japonya’da sektörlerindeki son gelişmeleri yakından takip etme fırsatı yakaladı.

BTSO Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses, yaptığı açıklamada, geçtiğimiz yıl Bursa’dan Japonya’ya yapılan ihracatın 22 milyon dolar, ithalatın ise 100 milyon dolar seviyelerinde gerçekleştiğini söyledi. Bursa’dan Japonya’ya ihracat yapan 87 firma bulunduğunu vurgulayan Gürses, ”Çoğunlukla ileri teknoloji ürünlerini ithal ettiğimiz Japonya ile ihracatımızı yeterli bulmuyoruz. Bu iş gezimizdeki en büyük amacımız Türkiye’nin üretim üssü konumundaki kentimiz ile Tokyo arasında yeni ticaret köprüleri kurarak kentimizin ihracatına katkı sağlamak” dedi.

Japonya Ticaret ve Sanayi Odası Uluslararası İlişkiler Bölümü Yöneticisi Kazuo Nishitani ise, ”Toplamda 1 milyon 250 bin üyemiz bulunuyor. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bugünden sonra da Türkiye’deki cazip yatırım imkanlarını anlatmayı sürdüreceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X