TEKFEST’te ödüller sahiplerini buldu

TEKFEST Proje Yarışması’nda ‘Su Krizi ve Kuraklık’ temasıyla gelecek için proje üreten gençler, ödüllerine kavuştu. Öğrencilere ödüllerini veren Özel Teknoloji Fen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Naci Atış, “Biz geleceğe inanıyoruz. Fırsat verildiğinde gençlerimizin başaramayacağı hiç bir şey yok” dedi.

TEKFEST’te ödüller sahiplerini buldu

HATİCE DAL

Teknoloji Fen Koleji tarafından bu yıl ilk kez düzenlenen ‘Su Krizi ve Kuraklık’ temalı TEKFEST Proje yarışmasının ödülleri sahiplerini buldu. Türkiye’nin dört bir yanından 200 projenin yer aldığı yarışmada, ortaokul ve lise kategorilerinde dereceye giren öğrenciler, okulda düzenlenen törenle ödüllerine kavuştu. Törene; Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız, Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi, Özel Teknoloji Fen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Naci Atış, öğrenciler ve veliler katıldı. 27 yıldır eğitim dünyasının farklı alanlarında birbirinden başarılı çalışmalar gerçekleştirdiklerini belirten Özel Teknoloji Fen Koleji Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Naci Atış, “Kodlanan değil, kodlayan bir gelecek hedefiyle yola çıktığımızda matematik zekasıyla düşünen, bilim gücüyle karar veren, fizik kuşkuculuğuna sahip, pırıl pırıl bir nesil hayal etmiştik” dedi.

GENÇLERE İLHAM OLACAK…

TEKFEST’in de geleceğe duydukları güvenin ışığında doğduğunu kaydeden Atış, “Kalıpların dışında, özgürce düşünen, öğrenmeye ve gelişime açık, İngilizcesi ile dünyayı takip eden, dünyaya kendini rahatça ifade edebilen, özgüveni sağlam, modern bir nesil. Çünkü biz geleceğe inanıyoruz. Onlara ilham verecek, yüreklendirecek, fikirlerine ses ve nefes olacak projeler oluşturmanın önemini biliyoruz” şeklinde konuştu. Gençlere ilham olacak ve vizyon kazandıracak bir proje hayata geçirmenin gururunu yaşadıklarını da dile getiren Atış şöyle konuştu: “Bu yılki ana temamız ‘Su Krizi ve Kuraklık’ oldu. Sadece ülkemizi değil, gezegenimizi de ilgilendiren bir konu hakkında, gençlerimizin düşünmelerini, sorumluluk almalarını ve projeler geliştirmelerini istedik. Fırsat verildiğinde gençlerimizin başaramayacağı hiç bir şey yoktur. Bu sebeple TEKFEST sadece Bursa’da değil ülkemizin dört bir yanındaki gençlere açık gerçekleşti. Bu ödülleri almaya hak kazanan öğrencilerimizin öğretmenlerini ve velilerini canı gönülden kutluyorum.”

BÜYÜK SALGINLA KARŞI KARŞIYAYIZ

Nilüfer İlçe Milli Eğitim Müdürü Mustafa Muharrem Tüfekçi ise, “Sanayileşmeyle birlikte, endüstri tesisleri çevresinde kümeleşmiş insan bloklaşmaları, çarpık yapılaşma, plansız kentleşmeyle birlikte kendi hayat dairimize bizi yok edecek ölçüye getirdik. Suyun, tarımın, doğal tabiatın bizden hesap soracağını akıl etmedik” ifadelerini kullandı. Pandemiyi henüz atlatamamışken daha büyük bir salgınla karşı karşıya olunduğununda altını çizen Tüfekçi; havayı, suyu, yeşili kaybetme salgınıyla tüm insanlığın başbaşa olduğunu söyledi. 2035 yılında 60’a yakın mesleğin yok olacağı aktaran Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Fethi Yıldız da, “İnternet sonrası dünyadan bahsediliyor, o yüzden biz bilim ve teknolojide çok ileriye gitmek zorundayız. Bizim gençliğimizde, savaş süngünün ucunda kazanılır, artı süngü kalmadı. Artık savaşlar bir butonla kazanılabilir duruma geldi. Ülkenin geleceğini şekillendirecek Aziz Sancarlar yetişecek ve Nobel Ödülü’nü ülkemize getirecek öğrenciler yetişecek” ifadelerini kullandı.

Dereceye giren öğrenciler

Dereceye giren öğrencilerin isimleri şöyle: Ortaokul Kategorisinde, 3. FMV Özel Erenköy Işık Okulları 5.sınıf öğrencileri Erda Ashilan, Demir Bulca, Kerem Köse, Ümit Kerem Şahince. 2. Bağcılar Ziya Gökalp Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Fidan Kılınç. 1. ODTÜ Geliştirme Vakfı Özel Niğde Ortaokulu 7.sınıf öğrencisi Mustafa Batu Eren. Lise Kategorisinde ise 3. Güzelbahçe Borsa İstanbul Mesleki ve Teknik Anadolı Lisesi 10. sınıf öğrencileri Abdurrahman Ceran ve Çınar Orçun Aydın. 2. Özel Şişe Cam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi 11.sınıf öğrencileri Veysel Arda Karamehmetoğlu ve Sergen Kaan Yeşilli. 1. Terakki Vakfı Okulları Şişli Terakki Fen Lisesi 10.sınıf öğrencisi Gökhan Özcan

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X