Bursalı Hastavuk’un atağı sürüyor

Türkiye’nin lideri, dünyanın 6’ıncı büyük damızlık işletmesi olan Hastavuk, tavuk eti üretiminde de tam gaz ilerliyor. Şirket, fark yaratacak yeni ürünleri tüketicilerin beğenisine sunmaya hazırlanıyor.

Bursalı Hastavuk’un atağı sürüyor

ASLIHAN AYDIN

Hastavuk Genel Müdürü Şahin Aydemir, önümüzdeki günlerde ileri işlenmiş ürünler ile yarı hazır ve fırına koyunca hemen pişebilecek ürünleri piyasaya sunacaklarını söyledi.

Bursa Veteriner Hekimler Odası’nın HasTavuk AŞ Et Entegre Tesisi’ni ziyaret ederek, inceleme ve denetlemede bulundu. Şahin Aydemir, burada yaptığı konuşmada, firmanın Bursa’da 1972 yılında kurulduğunu ve ana işlerinin damızlık üretimi olduğunu söyledi. 

”Türkiye’nin en büyük, dünyanın 6’ıncı damızlık işletmesiyiz” diyen Aydemir şöyle devam etti: “Dünyadaki saf ırkları Türkiye’ye getirip yumurtacı ve etçi ırkların Türkiye’de üretilmesini sağlıyoruz. Türkiye’de yediğiniz yumurtanın yüzde 70’inin anne ve babasını biz üretiyoruz. Beyaz et üretiminde kullanılan civcivin de önemli bir kısmının anne ve babasını biz üretiyoruz” dedi.

 

26 ÜLKEYE İHRACAT

 

Aydemir, önümüzdeki günlerde ileri işlenmiş ürünler ile yarı hazır ve fırına koyunca hemen pişebilecek ürünleri piyasaya sunacaklarını açıkladı.

Üretimlerinin yüzde 30’unu 26 ülkeye ihraç ettiklerini altını çizen Aydemir, dış pazarda 0rtadoğu’nun başı çektiğini vurguladı. Aydemir, “Türkiye kanatlı sektöründe en önemli pazar Irak’tır. Suudi Arabistan, Birleşik Arap Emirlikleri, Umman, Libya, Sudan, Tacikistan, Özbekistan da temel pazarlardır” diye konuştu. Aydemir, yeni trendin Afrika ve özellikle Orta Afrika’daki ülkelerin gelişen pazarlar olduğunu ifade etti.

TÜKETİCİ YANLIŞ YÖNLENDİRİLİYOR

 

En büyük sıkıntılarının tavuk ile ilgili yanıltıcı reklam ve yanlış bilgilendirmeler olmasından yakınan Aydemir, “Ulusal zincirlerden olan marketlerden birisi hormonsuz tavuk diye bir şey çıkarttı. Hormonlu tavuk var mı ki hormonsuz satılıyor. Tavuğa metabolizması gereği hormonu veremezsiniz, bünyesi almaz. Tavukta hormon zaten söz konusu değildir” dedi. 

Tavuk eti ile ilgili branşı dışında olmasına rağmen bazı kişilerin konuşarak, kamuoyunu yanılttığını öne süren Aydemir, “17 günde kuluçkadan civciv çıkartıldığı söyleniyor. Böyle bir şey olamaz. Biz, 21 gün 6 saat kuluçkada bekletiriz. O kadar yanlış bilgilendirme var ki. Biz halkın sağlıklı gıdaya ulaşması için üretim yapıyoruz. Kendi çocuklarımız için ürettiğimiz gıdayı bütün herkesin hizmetine sunuyoruz” ifadelerini kullandı.

 

TÜKETİCİLERİ TESİSİMİZE DAVET EDİYORUZ

 

Şehir efsanesi gibi birçok bilginin yanlış aktarıldığı anlatan Aydemir, şunları kaydetti: “Bütün gerçekler dışında bir şeyler anlatılsa da tavuk eti faydalıdır. Yanlış bilgilendirmenin önüne geçmek için tüm tüketicileri tesisimizi incelemeye davet ediyoruz. Gelip tüm üretim süreçlerini inceleyebilirler.”

VETERİNER HEKİMLERDEN TAM NOT

 

Hastavuk tesislerini inceleyen Bursa Veteriner Hekimler Odası Başkanı Sinan Sağlam, Veteriner Hekimler Günü nedeniyle farkındalık oluşturmak için bu ziyareti gerçekleştirdiklerini söyledi. Tavuk konusunda tüketicinin yanlış yönlendirildiğini ifade eden Sağlam, şu bilgileri verdi: 

“Kırmızı et fiyatlarının aşırı derecede yükseldiği zamanda, hayvansal üretimden mahrum eden bir anlayış söz konusu. Denetlediğimiz firmalara haksızlık yapıldığını düşünerek vicdani bir sorumlulukla buradayız. Sağlık açısından tavuk ciddi bir alternatif, maksadını aşanları meslek örgütü olarak etik bulmuyoruz, sektörün haksızlığa uğradığını düşünüyoruz.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X