Bursalı işadamları Baltık ülkelerinden mutlu dönüyor

Balkan Rumeli Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BALKANTÜRKSİAD), 14. Ekonomi Zirvesi’ni Litvanya ve Letonya’da gerçekleştirdi. Başkan Tunakan, olumlu sonuçlarla döndüklerini söyledi.

Bursalı işadamları Baltık ülkelerinden mutlu dönüyor

Vali Yardımcısı Ergun Güngör, Nilüfer Belediyesi Başkan Vekili Fırat Emiroğlu ve BALKANTÜRK Eğitim Vakfı Başkanı Naci Şahin’in de hazır bulunduğu heyet, ilk olarak Türkiye Litvanya Büyükelçiliği’ni ziyaret etti. Heyeti karşılayan Büyükelçi Aydan Yamancan’dan Litvanya hakkında bilgi alındı. İki ülke arasındaki mevcut işbirliklerinin artırılması konusunda fikir alışverişinin yapıldığı toplantıda yeni iş birliklerinin de üzerinde duruldu. Günün sonunda Vilnius da düzenlenen gala yemeğine BALKANTÜRKSİAD heyetiyle beraber Litvanya Cumhuriyeti Dışişleri Bakanlığı Ekonomi Departmanı Direktörü Dovile Pauzaite ve Türkiye Litvanya Ticari Ateşesi Muhammet Karakaya da katıldı.

TEKSTİL FUARINA KATILIM

Heyet, 19-21 Ekim tarihlerinde Litvanya’da düzenlenen Baltık Moda ve Tekstil Vilnius Fuarı’nı gezdi. Fuar alanında gerçekleşen ikili iş görüşmelerinin ardından Bursalı işadamlarına, Litvanya Konfeksiyon ve Tekstil Endüstrisi Genel Müdürü Valdas Klimantavicius tarafından tekstil sektörünün Litvanya’da yapabileceği yatırımlar ile ilgili sunum yapıldı. Litvanya’nın Vilnius’tan sonraki ikinci büyük şehri Kaunas’a da gitti. Burada, Kaunas’ın Bursa ile kardeş şehir olması için yapılan çalışmalar kapsamında görüş alışverişimde bulunuldu. Son olarak Letonya’nın başkenti Riga’ya geçen heyet, burada da çeşitli iş görüşmeleri gerçekleştirerek, 4 günlük programı sonlandırdı. BALKANTÜRKSİAD Başkanı Berat Tunakan, ”Çok verimli bir ziyaret oldu.Olumlu sonuçlarla döndük. Umarım yakın zamanda ziyaretler meyvesini verir ve ortaya somut iş birlikleri çıkar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X