Bursalı işadamları Frankfurt’a çıkarma yaptı

Bursalı ev tekstilcileri Almanya’da gövde gösterisi yapmaya hazırlanıyor. 57 Bursalı firma dünyanın bir numaralı organizasyonunda stant açarken, 140 kişilik heyet de önemli iş bağlantılarının kapılarını aralamaya çalışacak.

Bursalı işadamları Frankfurt’a çıkarma yaptı

HASAN ALİ ÇAVUŞ/FRANKFURT

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO),  Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 140 kişilik bir sanayici ve işadamı heyetini dünyanın en büyük ev tekstili fuarı Heimtextil‘e katılım için Frankfurt’a götürdü. Dün sabah Yenişehir Havaalanı’ndan özel bir uçakla Almanya’ya hareket eden heyet, öğlen saatlerinde Franfurt’a indi.  14-17 Ocak 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilecek olan fuar için hazırlıklara başlayan Bursalı işadamları, satın alma gücü paritesine göre Avrupa’nın en zengin kenti olarak gösterilen ve Almanya’nın en yoğun iş bölgesi olan Frankfurt’a önemli iş bağlantılarına imza atmayı hedefliyor. 

İŞBİRLİĞİ ARAYIŞLARI

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Yönetim Kurulu Başkan Vekili İsmail Kuş ve beraberindeki heyetle birlikte Almanya’daki ticaret ve sanayi odalarına bir dizi ziyaretlerde bulunacak. Heyet, ilk olarak bugün Frankfurt Ticaret ve Sanayi Odası ile Darmstadt Ticaret ve Sanayi Odası’nın yönetim kurulları ile buluşacak. Bursalı iş adamları, 14 Ocak 2015 tarihinde ise dünyanın en büyük ev tekstili fuarı olan Heimtextil 2015’e geçerek, ev tekstili sektöründeki gelişmeleri yerinde inceleme imkanı yakalayacak, ayrıca stant açarak dev organizasyonda gövde gösterisi yapacak olan 57’si Bursalı 160’a yakın Türk firmasına destek verecek. 

ARKA ARKAYA TEMASLAR

BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve protokol üyeleri, daha sonra Messe Frankfurt yönetimi ile öğle yemeğinde buluşacak. BTSO heyeti aynı gün Hanau Ticaret ve Sanayi Odası’nı ziyaret edecek. Bursalı iş adamları, ayrıca T.C. Frankfurt Başkonsolosluğu tarafından düzenlenecek olan resepsiyona katılacak. Heyet, 15 Ocak 2015 tarihinde ise BTSO ve UTİB tarafından düzenlenecek olan gala yemeğine katılacak. Burkay ve beraberindeki heyet, 16 Ocak 2015 tarihinde ise Türk Alman Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Üyesi ve Mavi Jeans Europe CEO’su Dr. Emin Cezairli ile toplantıda bir araya gelecek. Heyet, 17 Ocak 2015 Cumartesi günü özel uçakla Bursa’ya dönecek.

FAYDALI BİR PROGRAM OLACAK

BTSO Yönetim Kurulu Başkanı İbrahim Burkay, Küresel Fuar Acentesi Projesi çerçevesinde 2014 yılında bine yakın firmayı yurt dışındaki firmalarla buluşturduklarını söyledi. 2015 yılında 58 fuar için organizasyon düzenlemeyi planladıklarını dile getiren  Burkay, “Hedefimiz, Bursalı firmaların yurt dışı tecrübesini artırmak. 2015 yılında ilk olarak Heimtextil 2015 fuarına özel bir organizasyon gerçekleştirdik. Oldukça yoğun bir katılımla fuara katılıyoruz. Ev tekstili sektörünün önde gelen firmalarının buluştuğu fuar, Bursalı firmalar açısından faydalı geçeceğine inanıyorum” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X