Bursalı işadamları İran’dan umutlu döndü

BTSO öncülüğünde Ekonomi Bakanlığı destekleriyle gerçekleştirilen Bebe ve Çocuk Konfeksiyonu ile Tekstil sektörüne yönelik Uluslararası Rekabetçiliği Geliştirme (Ur-Ge) Projesi kapsamında Bursalı firmalar, İran pazarı konusunda önemli bir tecrübe kazandı.

Bursalı işadamları İran’dan umutlu döndü

Bursa iş dünyası temsilcileri, 2 gün süren ve bin 500’ün üzerinde İran iş dünyası temsilcisinin katıldığı ikili iş görüşmelerinin yanı sıra  temmuz ayında açılışı gerçekleştirilen İran Türk Ticaret Merkezi’ni ziyaret etti.

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı İsmail Kuş’un liderliğindeki heyet, İran Türk Ticaret Merkezi Genel Müdürü Mehmet Ali Erkan tarafından ağırlandı. Erkan, merkezde hazır giyim, tekstil, kimya ve mobilya sektörüne yönelik firmaların faaliyet gösterdiğini söyledi. İran’ın geçen yıl tekrardan uluslararası piyasa ile entegrasyon sürecine girdiğini ifade eden Erkan, ”Sınırdaşımız olan ülkeye bütün sektörlerde yatırım imkanı mevcut” dedi. 

POTANSİYELİ KULLANMALIYIZ

Ülkede konfeksiyon sektörü için kota uygulandığını açıklayan Erkan, ”Ürün satan firmanın 2 yıl içinde yüzde 20 üretimi burada yapma zorunluluğu var. Bu durumun Türkiye açısından önemli avantajlar barındırıyor. Türk firmalarının burada fason olarak üretim yaptırıp, gerisi ile de İran pazarına girebileceğini düşünüyorum. Bu potansiyeli kullanmamız gerekiyor. İç piyasa Çin mallarından kendini çekmeye başladı. İran’da ‘İyi mal Türkiye’den alınır’ algısı var” diye konuştu. 

TÜRKLER YEREL OYUNCU KİMLİĞİ

BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, “Bir ülkede ciddi bir aktör olmak için o pazarda mutlaka yerel oyuncu kimliği kazanmalıyız. Bu merkezlerle firmalarımız hedef pazarlarda yerleşik bir düzene sahip oluyor. BTSO olarak New York’ta Empire States binasına yakın bir konumda hayata geçirdiğimiz Türk Ticaret Merkezimiz de firmalarımıza büyük imkanlar sağlıyor. Bakanlığımızın maddi destekleriyle firmalarımız, Manhattan’da posta kutusu maliyetıne showroom sahibi oldu” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X