Bursalı işadamları Milano’da

Bursalı bir grup işadamı, İtalya’nın Milano kentinde gerçekleştirilen Metal İşleme Teknolojileri ve Makineleri Fuarı’na çıkarma yaptı.

Bursalı işadamları Milano’da

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO), Küresel Fuar Projesi kapsamında üyelerini dünyanın dört bir yanındaki fuarlarına taşımaya devam ediyor. BTSO, İtalya’nın Milano kentinde düzenlenen ve dünyanın en önemli fuarlarından Uluslararası Metal İşleme Makineleri ve Teknolojileri Fuarı’na (EMO) Yenişehir Havaalanı’ndan özel uçak kaldırdı. Milano’ya ulaşan heyete Meclis Üyesi Faik Çelik başkanlık ediyor. BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk’un da yer aldığı heyette, metal işleme teknolojileri ve makine sektöründe faaliyet gösteren 100’ü aşkın firmanın temsilcisi bulunuyor.

FUARA ÇIKARMA YAPTILAR

Bursalı heyet, ilk gün sektörde 120 binden fazla yerli ve 15 binin üzerinde yabancı profesyonelin ağırlanmasının beklendiği fuarı ziyaret etti. Bursa iş dünyası temsilcileri toplam 270 bin metrekarelik alanda kurulan fuarda ABD, Almanya, Avusturya, Çin, Rusya, Fransa ve İngiltere gibi makine üretiminde lider ülkelerden yaklaşık bin 500 firmanın sergilediği ürünleri yakından görme fırsatı buldu. Fuarda Türkiye’den de 7’si Bursalı 38 firma stant açtı.

YENİLİK VE İŞBİRLİĞİ ARAYIŞI

BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, Oda üyelerinin dünyanın dört bir yanındaki prestijli fuarlara katılmayı sürdürdüğünü söyledi. Bursa’nın metal işleme ve makine sektöründe büyük potansiyele sahip olduğunu ifade eden Topuk, şunları kaydetti: “Fuarda yer alan firmalar, küresel pazarda bulundukları noktayı korumak ve şirketlerini uluslararası pazarda aranılır hale getirmeyi hedefliyor. Katılımcı firmalar, fuarda en yeni ürünlerini sergiliyor ve yeni işbirlikleri için fırsat kolluyor. Türkiye ekonomisinin lokomotif kenti olan Bursa’da bizler de iş dünyası temsilcileri olarak bu yenilikleri yakından görmek ve yeni işbirlikleri ile uluslararası alanda daha güçlü bir konuma ulaşmak istiyoruz” dedi.      

SEKTÖR AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ

BTSO Meclis Üyesi ve Heyet Başkanı Faik Çelik, Bursa’nın makine ve metal sektörlerinde sahip olduğu gücünü uluslararası alanda her geçen gün daha fazla hissettirdiğini söyledi. Çelik, kentte faaliyet gösteren firmaların ilk kez böylesine büyük bir organizasyonla EMO Milano’ya katıldığına dikkat çekti. BTSO Meclis Üyesi ve Heyet Başkan Yardımcısı Hüseyin Durmaz ise, Küresel Fuar Acentesi kapsamında düzenlenen fuar programının sektör açısından büyük önem taşıdığını belirterek, BTSO’ya teşekkür etti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X