Bursalı işadamları Suudi Arabistan’da

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Bursa Şubesi Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Gürses ile beraberindeki 25 iş adamından oluşan heyet Suudi Arabistan’a çıkarma yaptı.

Bursalı işadamları Suudi Arabistan’da

Ziyaretin oldukça verimli geçtiğini ifade eden Gürses, “Gördük ki Arapların Türk iş adamlarının girişimciliğine, know how’ına, network’una ve iş bilirliğine ihtiyacı var. Son 70 yılda din, kültür ve tarih birliği olan iki ülke arasındaki ilişkiler zayıf. İki taraf da artık bu ilişkileri her anlamda güçlendirmek istiyor. Biz MÜSİAD olarak, ticari ilişkilerimizin daha da gelişmesini istiyoruz. Bunun için her iki ülkenin de potansiyeli olduğunu gördük” dedi. Suudi Arabistan halkının Türkiye’den ciddi anlamda beklentileri olduğunu vurgulayan Gürses, “Arabistan, Türkiye’yi uluslararası arenada her anlamda partner olarak görüyor ve bizimle olan mevcut ticaretini geliştirmek istiyor” diye konuştu. 

GIDADA BÜYÜK FIRSAT

MÜSİAD Bursa Şubesi Dış İlişkiler Komisyonu Başkanı Murat Bayizit ise, Suudi Arabistan’da gıda sektöründe oldukça önemli yatırım fırsatları olduğunu kaydetti. Arabistan’da Türk restoranlarına ihtiyaç olduğuna dikkat çeken Bayizit, Medine’de 2 milyon metre kare bir alanda yalnızca helal ürünler üreten bir Organize Sanayi Bölgesi kurulacağını da açıkladı. Bayizit, “Dünyanın ilk ve tek helal üretim yapan OSB projesinin Türkiye ayağının temsilcisi olmaya adayız. Bu düşüncemizi orada da belirttik. Yer ve finansman konusundaki destekler ile ilgili çalışmalar devam ediyor. Yakın zamanda bununla ilgili bir çalışmayı bize gönderecekler. Biz de bu inceleyip, üyelerimize sunacağız. Bu proje Türk gıda sektörüne önemli manada bir ivme kazandıracak” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X