Bursalı işkadınlarının Almanya çıkarması

Bursa İş Kadınları ve Yöneticileri Derneği (BUİKAD) üyeleri, Bursa’nın kardeş eyaleti Hessen’in Federal ve Avrupa İşleri’nden sorumlu Devlet Bakanı Lucie Puttrich’in davetlisi olarak Almanya’ya gitti

Bursalı işkadınlarının Almanya çıkarması

Türk-Alman ilişkilerinin desteklenerek ticaret ağının kuvvetlendirilmesinin hedeflendiği program çerçevesinde ilk olarak Lahn Dil Ticaret ve Sanayi Odası Genel Kurul Temsilcileri ile görüşülerek, her iki ülke arasındaki iş birliktelikleri konuşuldu.

Toplantı sonrası IBC şirketi ziyaret edilerek üretim tesisi incelendi. Görüşmelerin ardından heyet, Hessen Eyaleti Federal ve Avrupa İşlerinden Sorumlu Devlet Bakanı ve Eyalet hükümetindeki Hessen Eyaleti Yetki İdaresi Genel Sekreteri ve Müsteşar Mark Weinmeister tarafından verilen akşam yemeğine katıldı.

ÇOK VERİMLİ GEÇTİ

Programın ikinci gününde Hessen Agentur, Hessen Trade & Invest ve Hessen Ekonomi, Enerji, Ulaştırma ve Bölgesel Kalkınma Bakanlığı temsilcileri ile bir araya gelen üyeler, Hessen eyaletindeki yatırım olanakları ve ticaret hacmi üzerine görüşmeler gerçekleştirdi.

Üyeler, Hessen Federal ve Avrupa İşlerinden sorumlu Devlet Bakanı Lucie Puttrich tarafından verilen öğlen yemeğinde ise kadın dernekleri temsilcileriyle bir araya gelme fırsatı buldu.

Frankfurt Başkonsolosu Burak Karartı’yı da ziyaret eden heyet, ayrıca Türkiye Ticari Ateşesi Tansu Günendi, Frankfurt THY Genel Müdürü Ensar Karabulut ve iş dünyası temsilcileri ile bir araya geldi.

Bursalı iş kadınları, son gün ise 42 bin 200 üyesi bulunan Offenbach Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Kirsten Schoder- Steinmüller ve girişimci kadınlarla bir araya geldi. BUİKAD Başkanı İpek Yalçın, ziyaretin çok olumlu ve verimli geçtiğini söyledi.
 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X