Bursalı minik öğrenciyi izleyenler hayran kaldı

Bursa’da başkan seçilirken verdiği top sözünü yerine getiremeyince Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’dan yardım isteyen 9 yaşındaki Işın Öztürk, Beyaz Show’da Beyazıt Öztürk’ün yayın konuğu oldu.

Bursalı minik öğrenciyi izleyenler hayran kaldı

Osmangazi ilçesindeki Ali Hadi Türkay İlköğretim Okulu’nda öğrenim gören 9 yaşındaki Işın Öztürk 4’üncü sınıflar arasındaki okul başkanı seçimlerinde aday oldu. Diğer adaylardan farklı olarak başkan seçildiği taktirde her sınıfa bir futbol, bir de voleybol topu alma vaadiyle giren küçük kız en yakın rakibine 50 oy fark atıp 4. sınıfların okul başkanı seçildi.

Küçük kızın fabrika işçisi babasının işten çıkarılmasının ardından aile maddi olarak sıkıntıya düştü. 

Babasının bu durumu üzerine Işın, söz verdiği topları alabilmek için her sabah annesinin kendisine verdiği okul harçlıklarını biriktirmeye başladı. Ancak biriktirdiği para her sınıfa 2 top almaya yetmeyince küçük kız Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a mektup yazarak yardım istedi.

Belediye Özel Kalem Müdürlüğü’ne gelen mektup zaman geçirilmeden Başkan Dündar’a iletildi. 26 adet futbol, 26 adet voleybol topu alan Başkan Dündar, okulun yolunu tuttu. Seçilmiş başkan Işın Öztürk ile okul bahçesinde bir araya gelen Mustafa Dündar topları öğrencilere dağıttı.

Beyaz Show’a çıktı

Minik öğrenci, dün akşam Kanal D’de yayınlanan Beyaz Show’a konuk oldu. Küçük kızın haberini gazetelerden ve televizyonlardan izlediklerini belirten Beyazıt Öztürk alkışlar eşliğinde küçük kızı sahneye çağırdı. 26 sınıfa top almayı harçlıklarıyla beceremeyince Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar’a mektup yazıp yardım istediğini anlatan küçük kız, stüdyodaki konuklar ve seyircilerden büyük alkış aldı. Işın, her sınıfa 2 top vaadinin yanında başkan seçildiği taktirde beden derslerini okul bahçesinde yaptırma sözü, okulda haftada bir gün serbest kıyafet sözü ile kantinde bol malzemeli tost sözü de verdiği ortaya çıktı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X