Bursalı miniklerden yılbaşı sürprizi

Bursa’da bir okulun ana sınıfının öğrencileri, topladıkları kırtasiye malzemesi, oyuncak ve kıyafetlerden oluşan kolileri, yılbaşı hediyesi olarak Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Adıvar köyündeki ilkokula gönderdi.

Bursalı miniklerden yılbaşı sürprizi

Bursa’da ana sınıfı öğrencileri, topladıkları kırtasiye malzemesi, oyuncak ve kıyafetleri, yılbaşı sürprizi olarak Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Adıvar köyündeki ilkokula gönderdi.

Yıldırım Şehit Piyade Er Rahim Keskin Ortaokulu ana sınıfı öğretmeni Zuhal Gezer, sosyal medya üzerinden bir kampanyaya kayıt olduklarını, orada yapılan çekiliş ile Muş’un Bulanık ilçesine bağlı Adıvar köyündeki ilkokula yılbaşı tebrik kartlarını göndermeye karar verdiklerini söyledi. 

Köydeki okula önce yılbaşı tebrik kartlarını göndermeyi planladıklarını ancak oradan gelen bir fotoğrafın kararlarını değiştirdiğini ifade eden Gezer, ‘Okuldaki öğretmenle irtibata geçtik. Onlara göndereceğimiz tebrik kartları için bir fotoğraf istedik. Fotoğrafa baktığımızda ciddi anlamda eksikliklerinin olduğunu fark ettik. Bunun üzerine bir veli toplantısı düzenledim. Veliler bu projeye çok sıcak baktı. Bunun üzerine oradaki öğretmenle irtibata geçerek onlara böyle bir yardımda bulunacağımızı söyledim. Onlar da kabul etti. Bir hafta önce de kampanyayı başlattık’ dedi.

Veliler, öğrenciler ve çevrelerinde kampanyayı duyan herkesin katkı sağlamak için çaba gösterdiğini anlatan Gezer, ‘Herkes elinden geldiğince, kıyafet, kırtasiye malzemesi, oyuncak, ayakkabı, kitap ne varsa bize getirdi. 11 koli malzemeyi bu şekilde topladık. Çok güzel bir kampanya oldu’ diye konuştu.

DİĞER SINIFLARA DA YAYACAĞIZ

Okul Müdürü Yunus Fırat Erkek de kampanyanın çok önemli bir dayanışma örneği olduğunu vurguladı. Erkek, Adıvar köyünde yaşayan öğrencilerin gerçekten ihtiyaçlarının olduğunu sosyal medyadaki paylaşımlardan fark ettiklerini belirterek, ‘ Öğrencilerin ve velilerin bu duyarlılığını gördükten sonra bu kampanyayı diğer sınıflara da yayacağız. Hem doğudaki okullara hem de yurdun çeşitli yerlerindeki ihtiyacı olan öğrencilere yardımlarımızı sürdüreceğiz. Yeter ki haberimiz olsun hem velilerimiz hem de öğrencilerimiz bu konuda çok istekliler’ sözlerine yer verdi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X