Bursalı muhasebeciler yeni başkanını seçiyor

Bursa’daki muhasebeci ve mali müşavirler bugün sandık başına gidecek. Çağdaş Muhasebeciler Grubu’nun adayı Doğan Yılmaz ile Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu’nun adayı Asım Karaman başkanlık için yarışıyor.

Bursalı muhasebeciler yeni başkanını seçiyor

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası’nın (BSMMMO) 23. Olağan Genel Kurulu dün başladı. Oda üyeleri, bugün sandık başına giderek, yeni başkanlarını belirleyecek. 

BSMMMO dün BUTTİM Kültür Merkezi’nde başlayan genel kurulunda, Oda’nın mevcut Başkanı Ahmet Hikmet Sönmez, 2 dönem başkanlık yaptığı süreçteki deneyimlerini anlattı. Uyku dışında bütün zamanlarını meslek mücadelesine harcadıklarını dile getiren Sönmez, ”Kent ve ülke sorunları da duyarsız kalmadık. Mesleğimiz alanına giren konularda görüşlerimizi paylaştık” dedi. 

DEMOKRATİK HAK KULLANILMALI

Bursa Çağdaş Muhasebeciler Grubu Başkan Adayı Doğan Yılmaz, grup olarak herhangi bir siyasi yapıya dayanmadıklarını belirterek, ”Kişiler gelip geçici ancak grup kalıcı. Grubumuz 30 yıllık geçmişiyle, örnek nitelikteki gelenekleriyle hukuka ve evrensel değerlere bağlı demokratik bir yapıdır. Mesleğin örgütleyicisi ve yasal statüye kavuşturan kurucu gücüdür. Çağdaş Grup demek, emek, umut, değişim ve yenilenme demektir” diye konuştu. Oda’nın 5 bin 14 üyesi bulunduğunu dile getiren Yılmaz, genel kurula 3 bin kişi civarında katılım beklendiğinin altını çizdi. Yılmaz, ‘’Bütün meslektaşlarımızdan demokratik haklarını kullanmalarını istiyoruz” dedi.

DOĞAN YILMAZ PROJELERİNİ SIRALADI

Projeleriyle ilgili de bilgi veren Doğan Yılmaz şunları kaydetti: ‘’Üyelerimizin KOSGEB kredilerinden faydalanması için çalışmalar yapılacak. Masa başında ölmek istemiyoruz. Bu nedenle mücbir sebep düzenlemesi istiyoruz. Arabuluculuk hakkı tanınması adına çalışmalarımız olacak. Kota konusu bizler için önemli. Müşteri kotasını içeren büro hizmet standartları belirlenmeli. Genç meslektaşlarımıza ofis desteği vereceğiz. Bağımlı çalışanların pozisyonlarını güçlendirecek adımlar atacağız ve hukuki destek sağlayacağız. İmza yetkisi kullanmayan meslektaşlarımıza aidatta yüzde 50 indirim sağlanacak.”

COŞKUYLA GERÇEKLEŞTİRİYORUZ

Meslekte Dayanışma ve Birlik Grubu Başkan Adayı Asım Karaman da, meslektaşlarını oy kullanmaya davet ederken “Karşılıklı sevgi saygı içerisinde coşkuyla kurulumuzu gerçekleştiriyoruz. Seçimlerde mesleğimize odamıza hayırlı bir yönetim çıkacağını umuyorum” şeklinde konuştu. 

Bursa Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası, yeni başkanlarını seçmek üzere bugün BAOB Akademik Odalar Birliği’nde sandık başına gidecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X