Bursalı öğrencilerden gururlandıran başarı!

Japonya’da Uluslararası Sumo Robot Yarışması’nda RoboTan ekibi, Dünya 6.’sı ve çeyrek final dereceleri ile Tokyo’da bayrağımızı dalgalandırdı.

Bursalı öğrencilerden gururlandıran başarı!

Japonya’nın başkenti Tokyo’da yaklaşık 40 ülkeden yarışmacıların katılımı ile 6-12 Aralık tarihleri arasında gerçekleşen Uluslararası Sumo Robot Yarışması’na katılan Özel Tan Okullarının ortaokul ve lise öğrencilerinden oluşan RoboTan ekibi, oluşturdukları Sumo Robotları ile 16 maçın 12’sini kazanarak çeyrek final ve Dünya 6.sı olmayı başardı.

Robotan Ekibi, geçen iki yılda Romanya’da düzenlenen uluslararası robot yarışlarında üst üste elde ettiği yarı final dereceleri ile katılmaya hak kazandığı Japonya Uluslararası Sumo Robot Yarışması’nda 1. grup derecesi yarıştı.

Toplamda 20’şer kişilik, 5 grup derecesi ve 100 robotun kıyasıya yarıştığı yarışmalarda Robotan ekibinin robotları büyük ilgi gördü.

RoboTan Ekibi yarışma dışında kalan zamanlarını Bilişim Teknolojileri öğretmenleri Salih Güngör ile beraber Tokyo’nun tarihi ve turistik mekanlarını gezerek değerlendirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X