Bursalı patronlar ‘Güçlü Türkiye’ mesajı verecek

Bursa Sanayicileri ve İşadamları Derneği (BUSİAD), dernek üyesi yabancı sermayeli veya yabancı ortaklı firmaların temsilcilerinin katılımıyla bir açıklama yapacak.

Bursalı patronlar ‘Güçlü Türkiye’ mesajı verecek

Dernek merkezinde 2 Eylül’de gerçekleştirilecek toplantıda, yabancı sermayenin Türkiye’ye duyduğu güven, ülkedeki yatırım ikliminin elverişliliği ve gelecekte de bu ortamın süreceği dile getirilerek, ”Güçlü Türkiye, güçlü Ekonomi’ mesajı verilecek. BUSİAD Başkanı Günal Baylan konuya ilişkin yaptığı açıklamada, 15 Temmuz gecesi Türkiye’yi bir girdabın içine çekme girişiminde bulunan darbeci zihniyetlerin, sivil iradenin de devreye girmesiyle engellendiğini vurguladı. Bu süreçte siyasi görüşü ne olursa olsun bütün siyasi partilerin, medya kuruluşlarının ve sivil toplum örgütlerinin birlikte hareket ederek tek devlet, tek millet, tek bayrak ve tek vatan anlayışını perçinlediğini kaydeden Baylan, ”15 Temmuz gecesi tanık oldukları akıl dışı ve kabul edilemez darbe girişimi sonrası oldukça tahrip edici olma potansiyeli taşıyan bir sürece girildiğini dile getirdi.

MÜDAHALE KABUL EDİLEMEZ

Baylan, söz konusu süreçte Türkiye’nin ekonomi göstergelerinde gerileme ve sosyo-ekonomik alanda da itibar kaybı yaşanmaması adına, gerek hükümet gerek sivil toplum kuruluşları nezdinde önemli çalışmalar başlatıldığını hatırlatarak, ”BUSİAD olarak en büyük dileğimiz ülkemizin bu süreci en az hasarla atlatmasıdır. İş dünyası temsilcileri olarak ekonomik ve sosyal yaşantının gelecekteki istikrarlı seyri açısından endişe hissetmemekle birlikte; ülkemizdeki demokratik işleyişe olası hiçbir müdahalenin kabul edilemeyeceğinin ve demokrasimizin kesintiye uğramadan devam etmesi gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyoruz. BUSİAD üyesi olan yabancı sermayeli ya da yabancı ortaklı firmaların temsilcilerinin katılımıyla bir basın toplantısı düzenleyeceğiz. Toplantıda söz konusu firmaların, Türkiye’ye duydukları güvenin ve Türkiye piyasasında gelecekte de var olma hedeflerinin altı bir kez daha çizilecektir.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X