Bursalı sanayici seçim çalışmalarına hızlı başladı

Siyasi partiler aday listelerini hazırlarken bir çok kriteri hesap etmek zorunda. Adayın yaşı, cinsiyeti, mesleği, kökeninin hangi bölge ya da kente dayandığı, STK’larla, yerel yönetimlerle ilişkileri…

Bursalı sanayici seçim çalışmalarına hızlı başladı

Partilerin aday listelerini bu gözle inceleyen Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz bugünkü köşesinde tüm listelerde sadece bir sanayicinin aday gösterildiğini belirtiyor.

Bursa siyasetinin Demokrat Sami’si, tüm listelerin tek sanayicisi

Adı açıklandığında herkes için sürpriz oldu… Fakat, Sami Bilge bu kentte yıllarca siyaset yaptı, o nedenle Bursa siyasetinin yabancısı değil.

Dahası…

MHP’de siyaset yaparken, diğer siyasi görüşlere yaklaşımı nedeniyle Demokrat Sami olarak kabul edildi, namı bu oldu. AK Parti’nin kuruluşunda yer aldı, o süreçte yönetime önemli katkılar yaptı, ama yolları çabuk ayrıldı.

Uzun süredir köşesine çekilip sanayici olarak kendini üretime verdiği için aktif siyasetten uzaktı. Yalnızca dostlar arasındaki sohbetlerde ilgileniyordu.

Ta ki…

İYİ Parti’den aranıp Bursa 1. Bölge 2. Sıra Adayı olması istenene kadar. Açıkça söylemek gerekirse, böyle bir davet Sami Bilge için de sürpriz oldu.

Ahmet Emin Yılmaz’ın köşesindeki yazıların tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X