Bursalı şeftali üreticisi iç piyasa ile ayakta

Bursa’nın İnegöl ilçesinin şeftalisiyle ünlü İsaören Mahallesi’nde yılda yaklaşık 150 bin ton şeftali üreterek karşılığında 5 milyon lira gelir elde eden çiftçiler, bu yılki rekolte ve fiyatlardan memnun.

Bursalı şeftali üreticisi iç piyasa ile ayakta

Ortadoğu’da yaşanan olumsuzluklar nedeniyle 2-3 yıldır şeftali ihracatının durma noktasına geldiği ilçede, çiftçiler iç piyasaya yöneldi. 192 üyeli İsaören Tarımsal Kalkınma Kooperatifinin Başkanı Erhan Ulu, yaptığı açıklamada, bölgelerinde 50-55 çeşit şeftali üretildiğini söyledi. 

Aylık yaklaşık 6 bin ton şeftali ürettiklerini ifade eden Ulu, ”Mayıs ayında şeftalileri toplamaya başlarız. İki veya üç yıl önce ihracatımız çok iyiydi. Ortadoğu’da yaşanan olaylardan dolayı ihracat durma noktasına gelince iç piyasaya yöneldik. Çiftçilerimiz, rekolte ve fiyatlardan son derece memnun. Şeftaliden yıllık yaklaşık 5 milyon TL gelirimiz var. İhracat açıldığı zaman bu doğal olarak en azından iki katına çıkıyor.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X