Bursalı şehide son veda

İstanbul’daki bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru Hüseyin Akyüz, Bursa’da son yolculuğuna binlerce kişi tarafından gözyaşları içinde uğurlandı.

Bursalı şehide son veda

Önceki akşam İstanbul’da Beşiktaş-Bursaspor maçının ardından terör örgütü tarafından çevik kuvvet ekiplerine yönelik düzenlenen bombalı saldırıda şehit düşen polis memuru 23 yaşındaki Hüseyin Akyüz, Bursa’da son yolculuğuna uğurlandı.

Mihraplı Camii’nde öğle namazını müteakip kılınan cenaze namazına binlerce vatandaş iştirak etti. Cenazede gözyaşları adeta sel oldu.

İkizini gözyaşlarıyla uğurladı

Şehit polisin ağabeyleri Ahmet, Recai ve ikizi Hasan Akyüz yan yana durarak, kardeşlerini ebediyete yolcu etti. En zor anları ise şehit polisin ikizi Hasan Akyüz yaşadı. Akyüz, dakikalar farkıyla dünyaya geldiği ve hayatının hemen her anını beraber yaşadığı kardeşinin cenazesinin başında göz aşlarına boğuldu.

Şehidin acılı annesi Bahire Akyüz ayakta durmakta güçlük çekerken, kendisini sağlık ve polis ekipleri teselli etti. Öte yandan, cami yolu araç trafiğine kapatılırken, geniş güvenlik tedbiri alındığı görüldü. Bursasporlu ve Beşiktaşlı taraftarlar da cenazeye katıldı. Şehidi son yolculuğunda Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Vali İzzettin Küçük, İl Emniyet Müdürü Selami Yıldız, milletvekilleri, belediye başkanları, yakınları ile çok sayıda vatandaş yalnız bırakmadı.

Şehit babası idam cezası istedi

Bursa Milletvekili Efkan Ala, baba Nizam Akyüz’e taziyelerini iletti. Acılı baba, Ala’ya, “Onlar bizlere hakkını helal etsin. Gencecik çocukları toprağa verdik. Meclisten idam cezasını bekliyoruz” dedi.

Kılınan cenaze namazının ardından Hüseyin Akyüz Hamitler Polis Mezarlığı’na defnedildi.

►FOTOGALERİ İÇİN TIKLAYIN

//<![CDATA[

var flashvars = {

flvpFolderLocation: “http://streaming.linuxhosting.gen.tr/system/misc/flvplayer/flvplayer/”,

flvpVideoSource: “rtmp://streaming.linuxhosting.gen.tr:1935/olaytv,olaytv”,

flvpWidth: “480”,

flvpHeight: “270”,

flvpAutoStartMovie: false

};

var params = {

menu: “true”,

allowfullscreen: “true”

};

swfobject.embedSWF(“http://streaming.linuxhosting.gen.tr/system/misc/flvplayer/FLVplayer_Custom.swf”, “MediaPlayerOverview”, “480”, “270”, “9.0.0”, “http://streaming.linuxhosting.gen.tr//system/misc/flvplayer/expressInstall.swf”, flashvars, params);

//]]>

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X