Bursalı şehitlere son görev

Fırat Kalkanı operasyonu kapsamında El-Bab’ta şehit düşen Binbaşı Bülent Albayrak ile Piyade Uzman Çavuş Ferhat Demir’in için tören düzenlendi.

Bursalı şehitlere son görev

Şehit oğullarını komando beresi takıp uğurladılar

Suriye’nin El Bab bölgesinde devam eden Fırat Kalkanı operasyonu sırasında şehit düşen Uzman Çavuş Ferhat Demir memleketi Bursa’da son yolculuğuna uğurlandı.


Şehit Uzman Çavuş’un anne ve babası oğullarını başlarına taktıkları komando beresi ile uğurlarken, 3 aylık eşi ise Türk bayrağıyla selamladı. 

Dün akşam 18:00 sıralarında askeri uçakla Yenişehir havaalanına getirilen Uzman Çavuş Ferhat Demir’in naaşı buradan ambulansla eski Asker Hastanesi olan İlker Çelikcan Fizik Rehabilitasyon Hastanesi’nin morguna getirildi.


Öğle saatlerinde hastane morgundan alınan Şehit Uzman Çavuş’un cenazesi Samanlı Mahallesi’ndeki baba ocağında yapılan duanın ardından Osmangazi İlçesindeki Mihraplı Cami’ine getirildi.

Şehit Uzman Çavuş’un cenaze namazına Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile çok sayıda vatandaş katıldı. Cenaze namazı sırasında Şehit Uzman Çavuş’un babası Bahri Demir ile Annesi Fadime Demir’in başlarına komando beresi takmaları dikkat çekti.


Şehit Uzman Çavuş’un 3 ay önce dünya evine girdiği eşi Fatma Demir ise elindeki Türk bayrağıyla selamladığı kocasını gözyaşları arasında son yolculuğuna uğurladı.


Cenaze namazının ardından Ferhat Demir dualar eşliğinde Hamitler Şehitliği’nde toprağa verildi. 

Cenaze töreninde konuşan kardeşi Mert Demir ise, “Vatanım sağ olsun, ben de buradayım. Benim bir tane ağabeyim vardı. Kanı yerde kalmayacak” diyerek ağabeyinin fotoğrafını öptü

►Haberin fotoğraf galerisi için tıklayın…

Bursalı Şehit Binbaşı Bülent Albayrak’ı binler uğurladı 

Fırat Kalkanı Operasyonu kapsamında El -Bab’ta şehit düşen Bordo Bereli Binbaşı Bülent Albayrak memleketi Bursa’nın Orhangazi ilçesinde son yolculuğuna uğurlandı.

Şehit binbaşının cenaze törenine Milli Savunma Bakanı Fikri Işık ve Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala ve binlerce kişi katıldı.

Dün akşam 18:00 sıralarında askeri uçakla Yenişehir havaalanına getirilen şehit binbaşının naaşı buradan merasim mangası eşliğinde alınarak ambulansla Orhangazi Devlet Hastanesi Morguna götürüldü.

Öğle namazı öncesi hastane morgundan alınan Şehit binbaşının cenazesi dualar eşliğinde Orhanbey Camisi’ne getirildi.

Eşi ve oğlunu yan yana toprağa verdi

Burada Şehit Binbaşı Bülent Albayrak için kılınan cenaze namazına Milli Savunma Bakanı Fikri Işık, Eski İçişleri Bakanı Efkan Ala’nın yanı sıra 5 bine yakın kişi katıldı.

Şehit binbaşının eşi Şerife Albayrak, kızı Elif Naz Albayrak, babası Hasan Albayrak ile kız kardeşi Gamze Göktepe törene katılan askeri personel tarafından güçlükle sakinleştirildi.

Kılınan cenaze namazının ardından şehit binbaşının cenazesi kortej eşliğinde ilçe mezarlığa götürülüp burada 17 Ağustos depreminde hayatını kaybeden annesi Suzan Albayrak’ın yanına defnedildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X