Bursalı ‘Sultan’ bebekler ‘Barbie’yi tahtından indirecek!

Bursalı “Sultan” bebekler dünya çocuklarını hem eğlendirecek, hem eğitecek.

Bursalı ‘Sultan’ bebekler ‘Barbie’yi tahtından indirecek!

Atakan ve Okan kardeşler, açtıkları bir atölyede, Sultan’s Babies markasıyla bebek, “Puppedia” markası ile de kendi tasarımları olan eğitici kuklaların üretimini yapıyor. Bursasporlu, Kılıç Kalkan, Yörük, Hacivat ve Karagöz gibi çeşit çeşit bebeğin ve kuklanın yer aldığı mağazada her bebeğin ve kuklanın ayrı bir kategorisi ve eğitici özelliği var. Antibakteriyel el yapımı bebek ve kuklalar, ülkelerin özellikleri, meslek grupları ve hayvanlar alemi hakkında çocukların bilgi sahibi olmalarını sağlıyor. Hacivat-Karagöz, Keloğlan, Nasrettin Hoca’nın da kuklalarının bulunduğu klasikler serisi, aile, meslekler ve dünya kültürü kategorisinin yanı sıra vahşi hayvanlar ve çiftlik hayvanları paketi bulunuyor. 

Özel tasarım kıyafetleriyle yüzde yüz el yapımı ve çocuk sağlığına uygun bez bebekler üretmek için Uludağ Üniversitesi Mikrobiyoloji Anabilim Dalı’ndan gerekli sertifikalara sahip olduklarını ifade eden Sultan’s Babies ve Puppedia Pazarlama Müdürü Okan Kurtuldu, “Ürünlerde kullandığımız ham maddelerin antimikrobiyal olduğunu tescil ettirdik. Çocukların eğitimlerini göz önüne alarak, buna uygun olacak şekilde Puppedia markasını oluşturduk ve eğitici kuklaları tasarlamaya başladık. Çocuklara hitap edecek ürünler. Aynı zamanda ürünlerin gerçekliğe uygun olmasını sağlayacak şekilde tasarımlarımızı gerçekleştirmekteyiz. Farklı kategorilerde çocukların eğitim ihtiyaçlarına yönelik çalışmalar gerçekleştirdik. Tasarımlarımızı tamamen kendimiz yapıyoruz” dedi.

Kurtuldu, “Geçen sene ‘Almanya Nürnberg’ ve ‘İstanbul Toyzeria’ Oyuncak Fuarları’nda hem piyasanın ihtiyacını gözleme hem de geldiğimiz noktada gelişmeye açık olan yönlerimizi tespit etme şansımız oldu. Bu açıklarımızı göz önüne alarak şu anda geliştirmekte olduğumuz ürünlerimizi bu yeni ilhamlarla birlikte daha iyi noktaya çıkarmayı hedefliyoruz. Aynı zamanda Bursa’mızın kültürel timsali olan Hacivat ve Karagöz, ‘Kılıç Kalkan’, ‘Yörük Çadırı’ ürünlerini geliştirmiş olduk. Uludağ’da kayak ve şehrimizin göz bebeği Bursaspor’umuzu temsilen ‘Bursasporlu futbolcu’ konseptimizi geliştirdik. Kuklalarımızda yine dünya kültürleri kategorimizdeki ürünleri oluştururken her ülkenin ilgili kültürel dokusunu ele aldık. Ülkeleri doğru simgeleyen kuklalarla çocuklarımıza ulaşmayı hedefledik” şeklinde konuştu.

Tasarım ve ürün geliştirme aşamalarında alanında uzman eğitimcilerle çalıştıklarını, ihtiyaca yönelik tasarımlar gerçekleştirip her kategoriyi ilgili eğitici kitabıyla desteklediklerini belirten Kurtuldu, “Bez bebeklerde ise tamamen antimikrobiyal malzemeler kullanarak her yaş grubundaki çocuğun sağlığına, yaşına uygun malzemelerle yaptık” diye konuştu.

Kurtuldu kardeşlerin yaptığı bebek ve kuklaları eğitici kitaplarıyla birlikte setler halinde veya tek tek almak da mümkün. Kuklaların fiyatları 15 liradan başlarken, bez bebeklerin ise ebatlarına göre fiyatı 100-150 lira arasında değişiyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X