Bursalı tekstilciler New York’ta

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası (BTSO) Küresel Fuar Acentesi Projesi kapsamında 90 kişilik heyet, New York’ta düzenlenen ‘Texworld USA Fuarı’na çıkarma yaptı.

Bursalı tekstilciler New York’ta

Dünyanın birçok ülkesinden gelen bine yakın katılımcının açtığı stantları gezen heyete, BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş ve Yönetim Kurulu Üyesi Hasan Gürses eşlik etti. İsmail Kuş, yaptığı açıklamada Bursa’nın tekstilde dünya çapında kaliteli ürün yelpazesine sahip olduğunu belirterek, ”ABD pazarı Bursa’mız için önemli. Burada kalıcı oyuncu olmak istiyoruz. Şimdiye kadar ABD’de 10 iş gezisi programı düzenledik. Texworld Fuarı sektörümüzün gelişimine büyük katkı sağlayacak” dedi.

18 TÜRK STANT AÇTI

Messe Frankfurt Kuzey Amerika CEO’su Dennis Smith de, bu yıl 18’incisi düzenlenen Texworld Fuarı’nın 11 bin 300 metrekarelik alanda 12 ülkeden bine yakın firmanın katılımıyla kapılarını açtığını ifade etti. Organizasyonda 18 Türk firmasının ürünlerini vurgulayan Smith, Türkiye’nin tekstil üretimi ve ihracatında her zaman iddialı bir ülke olduğunun altını çizdi. DOSAB Başkanı Ersan Özsoy ise, fuarların firmalara yeni ufuklar kazandırdığını söyledi. ABD’nin giyim sanayi endüstrisi için önemli bir pazar olduğunu dile getiren Özsoy, ”Burada Bursa’nın marka değeri artıyor. Yurt dışı organizasyonlar sayesinde firmalarımız uzakları kendine yakın hissediyor. Texworld fuarı da Bursa’daki firmalarımıza önemli kazanımlar sağlayacaktır” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X