Bursalı tekstilcilerden Londra çıkarması

Bursalı tekstil sektörü temsilcileri, İngiltere’de düzenlenen ‘Londra Tekstil 2019 Fuarı’na çıkarma yaptı.

Bursalı tekstilcilerden Londra çıkarması

Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nın (BTSO) Küresel Fuar Acentesi (KFA) projesi kapsamında düzenlenen organizasyona katılan heyet, ayrıca MÜSİAD Birleşik Krallık Ofisini de ziyaret etti. BTSO Başkan Yardımcısı İsmail Kuş, yaptığı açıklamada, Oda olarak Bursa’nın ihracatta yeni başarılara imza atması için firmaları dünyayla buluşturmaya devam ettiklerini belirtti.

Küresel Fuar Acentesi projesiyle şimdiye kadar 170’in üzerinde yurt dışı programıyla 6 binin üzerinde iş insanını buluşturduklarını vurgulayan Kuş, Türkiye ve İngiltere arasında ticaret hacminin önemli bir noktaya geldiğini kaydetti. Türkiye’den İngiltere’ye 11,1 milyar dolar ihracat gerçekleştirildiğine işaret eden Kuş, Bursa’dan İngiltere’ye ise 431 milyon doların üzerinde ihracat yapıldığını anlattı.

YENİ TEKNOLOJİLER İNCELENDİ

Tekstilde Bursa’nın önemli bir tecrübeye sahip olduğunun altını çizen İsmail Kuş, ‘’Sektörümüzün ihracat odaklı büyümesi için dünyadaki gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Bu yıl ikinci kez Londra Tekstil 2019 Fuarı’na katıldık. Sektör temsilcilerimiz bu fuarda tekstildeki yeni teknoloji ve tasarımları yakından inceleme fırsatı yakaladı” dedi. Heyet Başkanı Mesut Okyay ise, tekstil sektörünün ihracatının daha iyi konuma yükselmesi noktasında BTSO’nun yurt dışı organizasyonlarının büyük önem taşıdığını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X