Bursalı turizmciler tek çatı altında buluştu

Bursa’nın yılladır süren turizmden hak ettiği payı almasına yönelik çalışmalara bir yenisi daha eklendi. Bursa’daki turizm sektöründe çalışmalarını yürüten, otel, seyahat acentesi, alışveriş merkezi ve tur operatörlerinin de içinde bulunduğu sektör temsilcileri, Bursa Turizmcileri ve İş İnsanları Derneği (BURTİD) çatısı altında bir araya geldi.

Bursalı turizmciler tek çatı altında buluştu

Bircan ÖRSEL

Kurgu: Dilek ÖZYER

Bursa Turizmcileri ve İş İnsanları Derneği (BURTİD) vizyon tanıtım toplantısı düzenledi. Bursa’nın turizminin masaya yatırıldığı toplantıda şehrin turizm pastasındaki payının arttırılmasına yönelik stratejiler konuşuldu.

BURTİD’in misyonunun, sahip olduğu doğal güzellikleri ve tarihi değerleriyle Bursa’nın yurt için ve yurt dışında en iyi şekilde tanıtılması olduğunun altını çizen BURTİD Başkanı Doğan Sager, “Kültür mirasımızın, ulusal ve uluslararası sürdürülebilir korunma çabalarını başarı ile yöneten ve şehrimizi turizm alanında yapacağı yeniliklerle adından söz ettiren kuruluş olma vizyonuyla; ilişkide bulunduğumuz kurum ve kişilerle de uyum içerisinde çalışarak mevcut düzende daima ileriye dönük adımlar atmayı hedeflemekteyiz” dedi. BURTİD üyelerinin daha geniş pazarlara ulaşabilmesi,büyüyebilmesi adına yeni fikirler ve stratejiler geliştirerek bunları hayata geçirmek istediklerini de kaydeden Doğan Sager şöyle konuştu: “Bu bağlamda, dernek olarak kamu kurumlarıyla iş birliği içerisinde olarak; hedefleyeceğimiz yeni pazarlar, yapacağımız etkinlikler konusunda bilgilendirmeler yaparak hep birlikte gelişmeyi planlıyoruz. Hepimizin de ortak hedefi olarak, şehrimize gelen turist sayısını ve pazar çeşitliliğini arttırmak amacıyla neler yapabileceğimize dair yenilikçi fikirler geliştirmek hepimizin görevi. herkesin birlik içerisinde olacağına inancım tam.”

“GÜNÜBİRLİK ROTA OLUŞTURULACAK”

Sager, Bursa’nın turizmde ön plana çıkarılması adına önemli çalışmalar yürüten Büyükşehir Belediyesi, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Bursa Ticaret ve Sanayi Odası ve TÜRSAB başta olmak üzere katkı koyan kurumlara teşekkür etti. BURTİD olarak turizm amacıyla yapılan her çalışamanın en büyük destekçisi olduklarını da belirten Başkan Sager, “Kamu kurumlarının açıkladıkları organizasyonlarda onlara destek olmak adına, üyelerimizle katılmak ve bu organizasyonlar içerisinde tanıtım ve pazarlama faaliyetleri yürütmek de hedeflerimiz arasındadır” şeklinde konuştu. Kente gelen turist sayısında artışı sağlamak, üyelerin iş potansiyellerini canlı tutmanın da derneğin hedeflerini arasında olduğunu aktaran Sager, “Bu sebeple, şehrimizi İstanbul’dan günübirlik gelinen bir rota anlayışından çıkararak, konaklama sayısını yıl içerisine de yayarak arttırmamız gerekmektedir. Dernek üyelerimizle birlikte, faaliyetlerimizi en kaliteli ve etkili şekilde yürütmek adına neler yapabiliriz, yapmamız,değiştirmemiz, geliştirmemiz gerekenler nelerdir gibi konuların üzerinde duracağız. İlk olarak, üyelerimizin personel eğitimleri konusunda kamu kurumlarının teşviklerinden faydalanabilmesi konusunda yardımcı olacağız” ifadelerini kullandı.

“UÇAKLAR DOLUSU TURİST İMKANSIZ DEĞİL”

Doğan Sager sözlerini şöyle sürdürdü: “Harika bir konuma sahip olan Bursamız için, çevre bölgelerin desteğini de almak adına, yenilikçi bir yaklaşımla, yeni rotalar oluşturarak, düzenli, talep edilen tur rotaları oluşturmalıyız. Yenişehir Havalimanı’na Trabzon’da örneği olduğu gibi, her gün uçaklar dolusu turistin geldiğini görmek imkansız değil.” Şehrin önemli potansiyellerinden sağlık turizmiyle ilgili de konuşan Sager, “Sağlık turizmi yapan acenta ve hastaneleri aramızda görmek, olanaklarından yararlanmak, şehrimizi tüm dünyada tanıtmak ve gelen turist sayısını arttırmak adına oldukça etkili olacaktır” açıklamalarında bulundu. Sager, Gazze’de insanlık suçu işlendiğini ve buna sessiz kalmayacaklarını dile getirdi. Toplantıya Büyükşehir Belediyesi Dış İlişkiler Daire Başkanı ve Kültür Turizm Tanıtma Birliği Müdürü Abdülkerim Baştürk, İl Kültür ve Turizm Müdürü Dr. Kamil Özer, BTSO Turizm ve Seyahat Acenteleri Komitesi Başkanı Mehmet Emin Sağer, Nilüfer Belediyesi Meclis Üyesi Murat Yıldırım ile Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Ahmet Çakır da katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X