Bursalı üreticilerin acil isteği! Çiftçi için iki önemli proje…

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Orhanelili üreticilerin DSİ ve BUSKİ’den beklentilerini bugünkü köşesine taşıdı…

Bursalı üreticilerin acil isteği! Çiftçi için iki önemli proje…

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Son yıllarda ilimizde yabanmersini üretimi yayılıyor. Orhaneli, İnegöl ve Büyükorhan yabanmersini üretiminde başı çeken ilçelerimiz. Orhaneli’de yaban mersini üreticileri bir kooperatif kurdular. Tüm ilçe üreticileri bu kooperatif aracılığıyla ürünlerini toptan pazarlıyor.

Orhaneli Yabanmersini Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Ahmet Kahraman, Orhaneli ve Büyükorhan arazilerinin yabanmersini üretimi için cazip olduğunu ve yabancıların da ilgisini çektiğini belirtiyor.

Kahraman, yabanmersininin su istediğini, bu amaçla DSİ’nin yapımına başladığı Büyükorhan Gedikler Göleti ile BUSKİ’nin yatırım programındaki Orhaneli Çivili Göleti’nin bir an evvel tamamlanarak çiftçinin hizmetine sunulmasını talep ediyor.

İki yatırımın tamamlanmasının bölgedeki yabanmersini üretimini artıracağına dikkat çeken Kahraman, gerek DSİ gerekse BUSKİ’den bu iki gölete öncelik vermelerini istiyor.

Yurdışına bile ihracatı yapılan yabanmersinin üretiminin bölgede ve Bursa ilçelerinde yaygınlaşması için Tarım AŞ’nin de destekleri bulunuyor.

Kahraman, “Bu iki göletin tamamlanması bölgeyi adeta yeniden canlandıracaktır. İki göletin ödenek eksiklerinin giderilerek hızlandırılmasını istiyoruz” diyor.

Göletlerin devreye alınması ile birlikte bu iki ilçe topraklarında sulu tarıma geçişin hızlanacağı ve katma değeri yüksek diğer ürünlerin de yetiştiriciliğinin de yaygınlaşacağını düşünüyoruz.

HABERİ PAYLAŞ
1 adet yorum var

Bir adet yorum var

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X