Bursalı uzmandan ailelere ciddi uyarı! Okula giden çocuklara dikkat…

Olay Gazetesi Yazarı Ahmet Emin Yılmaz, okulların açılmasıyla beraber Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Ağca’nın yaptığı kritik uyarıyı bugünkü köşesinde paylaştı…

Bursalı uzmandan ailelere ciddi uyarı! Okula giden çocuklara dikkat…

Yılmaz, yazısında şu ifadeleri kullandı:

Araştırmayı… Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Ağca yaptı.

Son bir yılda…

Tıp Fakültesi Hastanesi’ne başvuran hastaların verilerine göre yapılan araştırma çarpıcı bir sonuç ortaya koyuyor.

Harun Hoca…

Enfeksiyon ve Halk Sağlığı Dergisi’nde eylül ayında yayınlanan ve PCR testleriyle çok sayıda solunum yolu virüsünün araştırılmasından çıkan sonucu şöyle anlattı:

“Covid-19 pandemisi nedeniyle alınan tedbirler sayesinde, grip etkeni olan influenza virüsü neredeyse tamamen ortadan kalktı. Buna karşın üst solunum yolu enfeksiyonlarında nezle ya da soğuk algınlığı olarak bilinen hastalığın ana etkeni rhinovirüs sıklığında değişiklik olmadı.”

Bu arada…

Temmuz ve ağustos aylarında, Covid-19 dışında eski tip korona virüslerinden CoV-OC43 enfeksiyonlarında artış görüldüğü de araştırmayla belirlendi.


Ailelere uyarı: Okula giden çocuklara dikkat

Bursa Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Tıbbi Mikrobiyoloji Ana Bilim Dalı Öğretim Üyesi Doç. Dr. Harun Ağca iki önemli uyarıda bulundu.

Bir…

“Hava sıcaklığında ani değişimlerin olduğu bu dönem, başta Covid her türlü solunum enfeksiyonundan korunmak için maske-mesafe-hijyen kuralına uyun.”

İki…

“Çocuğunda üst solunum yolu hastalığı belirtisi olan boğaz ağrısı, ateş, öksürük, burun akıntısı gören veliler okula göndermeyip hekime muayene ettirmeli.”

 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X