Bursalı vekiller olağanüstü kurultay istemiyor

CHP’de olağanüstü kurultay arayışlarına Bursa milletvekillerinden de tepki geldi. Bursa milletvekilleri, olağanüstü kurultayın gereksiz olduğu konusunda hemfikir.

Bursalı vekiller olağanüstü kurultay istemiyor

SEYİT GÜNDOĞAN 

 

Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasında olduklarını belirten Bursa milletvekilleri, kurutayın zamanında yapılması görüşünde birleşiyor.  

CHP Bursa milletvekillerinin görüşleri şöyle: 

Lale Karabıyık: Olağanüstü kurultayı gereksiz buluyorum. Ocak’ta olağan kurultay olacak. Herkes aday olabilir. Ama ben adaylar üzerinden değil, yöntemler üzerinden tartışılacak bir kurultayı doğru buluyorum. Faturanın sadece lidere çıkmaması lazım.  Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu’nun arkasındayız. Olağan Kurultay’da kim çıkarsa saygımız sonsuzdur. 

Orhan Sarıbal: Olağan kongre süreci yürütülmesi gerekiyor. Olağanüstü kongre istemenin sadece partide ayrışmaya, bireysel hesapların öne çıkmasına neden olur. Partinin çok daha önemli işleri var. Eğer partinin 7 Haziran ve 1 Kasım’ın hesabını vermesi gerekiyorsa burda ilk hesabı vermesi gereken olağanüstü kongreyi isteyenlerdir. Bir sorun varsa bunda en az payı olan genel başkandır. Bir genel başkan meselesi varsa olağan kurultayda tartışılmalı. Kaldi ki partinin genel başkan problemi yoktur.

Erkan Aydın: Olağanüstü kurultayı doğru bulmuyoruz. Zaten ocak ayının ilk haftası için bir kongre takvimi işliyor. Zaten imzalar toplansa bile bunun bir süresi var. Ocak ayını bulacak. 1 hafta arayla iki tane kurultay mı yapacağız? Biz şu anda Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu ile kurultaya girilmesi taraftarıyız. Olağan kurultayda isteyen aday olur. Ama olağanüstü kurultay işin şark kurnazlığı.” 

Nurhayat Altaca Kayışoğlu: Olağanüstü kurultayın gerekli olduğunu düşünmüyorum. Zaten kongre takvimimiz işliyor. Tarihi de belli. Olağanüstü kurultaya gitmek için haklı bir gerekçe de yok zaten. Üyelerin, delegelerin özgür iradeleriyle işliyor süreç. Dolayısla herkes her makama tabi ki adaylığını koyabilir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X