Bursalılar dikkat! Hafta sonu hava nasıl olacak?

Bursa’da 5 gün boyunca hava nasıl olacak? Meteoroloji’nin verilerine göre, hafta sonu yağış beklenen Bursa’da, sıcaklıkların salı gününe kadar artması bekleniyor. Türkiye’nin genelinde ise havanın bugün parçalı ve çok bulutlu, yer yer yağışlı geçeceği öngörülüyor.

Bursalılar dikkat! Hafta sonu hava nasıl olacak?

Meteoroloji Bursa için 5 günlük hava tahmin raporunu yayınladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden alınan verilere göre, hafta sonu yağış beklenen Bursa’da, sıcaklıkların salı gününe kadar artması bekleniyor.

Son tahminlere göre bugün Bursa yağmurlu, sıcaklık en yüksek 11, en düşük 3 derece olacak.

Cumartesi günü yağmur yerini pazar günü sağanak yağışa bırakması beklenirken hava sıcaklığı 18 dereceye kadar yükselecek.

ULUDAĞ’DA KAR KALINLIĞI

Türkiye’nin en önemli kış turizm merkezlerinden Uludağ’da bugün karla karışık yağmurlu, sıcaklığın en yüksek 10, en düşük sıfırın altında 2 derece olacağı tahmin ediliyor. Uludağ’da etkili olan kar yağışı ile birlikte kar kalınlığı 140 santimetreye yükseldi.

BURSA 5 GÜNLÜK HAVA TAHMİNİ

ÜLKE GENELİ BUGÜN YAĞIŞLI

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, Marmara, Ege, Batı Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzey ve doğusu, Karadeniz, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ve Güneydoğu Anadolu’nun doğusu ile Hatay çevrelerinde yağış tahmin ediliyor.

Yağışların, genellikle yağmur ve sağanak, Batı ve Doğu Karadeniz’in iç kesimleri, İç Ege’nin yüksek kesimleri, İç Anadolu’nun doğusu, Doğu Anadolu’nun kuzey ve doğusu ile Eskişehir ve Çankırı çevrelerinde karla karışık yağmur ve kar şeklinde görülmesi bekleniyor.

Yağışların, İzmir ve Aydın çevreleri ile Manisa’nın güneybatısında (il merkezi, Turgutlu, Ahmetli, Salihli ve Gölmarmara) yerel olarak kuvvetli olması öngörülüyor.

Ani sel, su baskını, yıldırım, yerel dolu yağışı, kıyılarda hortum oluşma riski ve yağış anında kuvvetli rüzgar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerekiyor.

İç ve doğu kesimlerde ise gece saatlerinde de sürecek buzlanma ve don olayı tahmin ediliyor.

Doğu Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun güneydoğusunda, yüksek kar örtüsü bulunan dik yamaçlardaki çığ tehlikesine karşı önlem alınması önem taşıyor.

Rüzgarın da genellikle güney ve güneybatı yönlerden hafif, zaman zaman orta kuvvette, Marmara’nın güney ve doğusu, Ege, Doğu Akdeniz, İç Anadolu’nun kuzeybatısı, Batı Karadeniz’in iç kesimleri ile Doğu Anadolu’nun doğusunda güney ve güneybatı yönlerden kuvvetli ve yer yer fırtına şeklinde (40-80 kilometre/saat) esmesi öngörülüyor.

Batı Karadeniz ve Güney Ege ile Van Gölü’nde fırtınamsı rüzgar bekleniyor.

BAZI İLLERDE BUGÜN HAVA DURUMU

Bazı illerde beklenen hava durumuyla günün en yüksek sıcaklıkları ise şöyle:

Ankara: Parçalı ve çok bulutlu, öğle saatlerinden sonra yağmurlu, yüksek kesimleri karla karışık yağmur ve kar yağışlı 10

İstanbul: Çok bulutlu, akşam saatlerine kadar aralıklı yağmurlu 10

İzmir: Çok bulutlu, aralıklı sağanak, yer yer gök gürültülü sağanak yağışlı geçeceği tahmin ediliyor. Yağışların sabah saatlerinden itibaren yerel kuvvetli olması bekleniyor. 16

Adana: Parçalı ve çok bulutlu 19

Antalya: Parçalı ve çok bulutlu 18

Samsun: Çok bulutlu, akşam saatlerinde yağmurlu 12

Trabzon: Çok bulutlu, sabah ve gece saatlerinde yağmurlu 12

Erzurum: Çok bulutlu, sabah saatlerinde kar yağışlı 3

Diyarbakır: Parçalı ve çok bulutlu, doğu çevreleri yağmur ve sağanak yağışlı 14

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X