Bursalılar dikkat! Meteoroloji’den flaş uyarı

Eskişehir, Bursa, Kütahya ve Bilecik için kuvvetli rüzgar uyarısında bulunuldu. Bursa Valiliği de Bursalıları tedbirli olunması konusunda uyardı.

Bursalılar dikkat! Meteoroloji’den flaş uyarı

Meteoroloji 3. Bölge Müdürlüğünden yapılan açıklamaya göre, kuvvetli rüzgar bu geceden itibaren Bursa, Kütahya, Bilecik il geneli ile Eskişehir’in batı ve orta kesimlerinde güney ve güneybatıdan saatte 40-61 kilometre hızla esecek.

Rüzgarın yer yer saatte 61-64 kilometre hızla esmesi beklendiğinden “çatı uçması, ulaşımda aksamalar, ağaç ve direk devrilmesi, baca gazı zehirlenmesi” gibi meydana gelebilecek olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği bildirildi.

BURSA VALİLİĞİ DE UYARDI

Bursa Valiliği’nden yapılan açıklama şöyle:

“Eskişehir Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezince yapılan son değerlendirmelere göre; yarın sabah (24.01.2021) saatlerinden itibaren rüzgarların; Kuzey Ege ile Marmara’nın güney ve batısında, güney ve güneybatı yönlerinden kuvvetli rüzgar (40-61 km/saat) ve yer yer fırtına (61-74 km/saat) şeklinde esmesi beklendiğinden meydana gelebilecek soba ve baca gazı zehirlenmesi, ağaç ve direk devrilmesi, çatı uçması ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Geçerlilik periyodu: 24.01.2021 00:00 – 24.01.2021 21:00

Kamuoyuna saygıyla duyurulur.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X