Bursalılar dikkat! Meteoroloji’den yarın için uyarı

Bursa’da kuvvetli yağış beklendiğini açıklayan Meteoroloji, yarın saat 04.00’dan 14.00’a kadar ’sarı’ uyarı yayımladı.

Bursalılar dikkat! Meteoroloji’den yarın için uyarı

Bursa’da kuvvetli yağış beklendiğini açıklayan meteoroloji, yarın saat 04.00’dan 14.00’a kadar ‘sarı’ uyarı yayımladı.

Meteoroloji Genel Müdürlüğünden yapılan açıklamada, “Yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğinden sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır” denildi.

VALİLİK’TEN UYARI

Bursa Valiliği’nden yapılan açıklamada, son değerlendirmelere göre iki ilde yarın 04.00-16.00 saatlerinde kuvvetli ve gök gürültülü sağanak beklendiği duyuruldu.

Yağışın metrekareye 21 ila 50 kilogram düşmesinin tahmin edildiği belirtilen açıklamada, vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, yağış anında kuvvetli rüzgar ve dolu yağışı gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olması gerektiği ifade edildi.

METEOROLOJİK RENK KODLARI NE ANLAMA GELİYOR?

YEŞİL Uyarı yapılmasını gerektiren meteorolojik hadise tahmin edilmemektedir.

SARI Hava durumu potansiyel tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise olağandışı olmamakla birlikte, meteorolojik şartlardan etkilenebilecek faaliyetler konusunda dikkatli olunmalıdır.

TURUNCU Hava durumu tehlikelidir: Tahmin edilen meteorolojik hadise sıklıkla görülmemektedir. Hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Çok tedbirli olmalı, güncel meteorolojik koşullar ve tahminler takip edilmelidir.

KIRMIZI Hava durumu çok tehlikelidir: Son derece kuvvetli bir meteorolojik hadise tahmin edilmektedir. Büyük hasar ve kayıpların oluşması muhtemeldir. Bu hadiseler çoğu durumda geniş bir alan üzerinde hayatı tehdit eder. Güncel meteorolojik koşullar ve tahminler sıklıkla takip edilmelidir.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X