Bursalılar dikkat! Yeni taktik…

Her geçen gün yeni taktikler edinen dolandırıcılar, bu sefer de emniyet müdürlüğünün telefon numarasını kanıt olarak verdi.

Bursalılar dikkat! Yeni taktik…

Olay, Bursa’nın İnegöl ilçesinde meydana geldi. Kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar S.A.’nın ev telefonunu aradı. Şüpheliler, S.A.’ya dolandırıcıların kimlik bilgileri ele geçirerek 30 bin lira kredi çektiğini ve şahısları yakalamak için banka hesabının savcılık talimatıyla dondurulması gerektiğini, bu yüzden banka hesap numaralarını ve kart numaralarını vermesi gerektiğini söyledi. Duruma inanmayan S.A., kendini polis olarak tanıtan kişiden sabit bir telefon numarası istedi. Dolandırıcılar ise S.A.’ya Bursa Emniyet Müdürlüğüne ait olan 0224 275 50 00 nolu numarayı verdi.

Bilinmeyen numaralar sisteminden numarayı sorgulayan S.A. numaranın Bursa Emniyet Müdürlüğüne ait olduğunu görünce duruma inanarak bankaya gitti. Kredi çekmek üzere banka görevlisinin yanına gelen S.A.’ya banka görevlilerinin şüphesi engel oldu. Olay yerine gelen polis ekipleri S.A.’nın dolandırılmak istendiğini belirledi.

Polis ekipleri olayla ilgili soruşturma başlattı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X