Osmangazi Belediyesi’nin önemli sosyal tesislerinden biri olan Sümbüllü Bahçe Konağı’nda açıklamalarda bulunan OKİ Kültür İşletmeleri Genel Müdür Yardımcısı Murat Hoşgör, tesislerin sadece yeme içme alanı değil, aynı zamanda sosyal ve kültürel yaşam alanı olarak da hizmet verdiğini ifade etti.
Sümbüllü Bahçe Konağı’nın Bursa’nın önemli sivil mimari örneklerinden biri olduğunu belirten Hoşgör, “Sümbüllü Bahçe Konağı yaklaşık 15-16 yıldır Osmangazi Belediyesi tarafından sosyal tesis olarak hizmet veriyor. Özellikle Osman Gazi ve Orhan Gazi Türbesi’ne gelen yerli turistlerin Bursa manzarasını izleyebileceği çok özel bir ambiyans sunuyor. Pideli köfteyi burada turistlerin hizmetine sunuyoruz. Yine Bursa’nın yerel tatlarından Kemalpaşa tatlısı da menümüzde yer alıyor. Ulu Cami manzarası eşliğinde bir çay ve Kemalpaşa tatlısı ile Bursa deneyimi yaşatmak istiyoruz” dedi.

14 SOSYAL TESİSTE BİNLERCE VATANDAŞA HİZMET
OKİ bünyesinde yaklaşık 14 sosyal tesis bulunduğunu ifade eden Hoşgör, Uludağ Sarıalan’daki Taş Konak, Hamitler’deki Macera Park ve Doburca’daki Değirmen Park gibi tesislerle Bursa’nın birçok noktasında hizmet verdiklerini söyleyerek, “Vatandaşa kaliteli ve güvenli gıdayı uygun fiyata sunmakla görevliyiz. Bu anlayışla sosyal belediyeciliği sürdürdürüyoruz. Belediye Başkanımız Erkan Aydın’ın öncülüğünde açılan iki kent lokantamız var. Burada 4 çeşit yemek 100 lira. Her gün yaklaşık 1000 ila 1500 civarında vatandaşımıza bu hizmeti sunuyoruz” diye konuştu.

EMEKLİLERE ÖZEL LOKAL
Yeni projeler arasında emeklilere özel sosyal alanların da bulunduğunu belirten Hoşgör, Koğukçınar’da açılan Emekliler Lokali’ne dikkat çekerek, “Orası sadece emeklilere yönelik bir alan olduğu için çay 5 lira. Vatandaşın hayatı zaten yeterince zor. En azından iki çay içip rahatladığında cebinden çıkan parayı minimum seviyede tutmak istiyoruz. Bunun yanında Sümbüllü Bahçe Konağımızda çölyak hastalarına yönelik glutensiz ürünleri de menümüze ekledik” ifadelerini kullandı.

ESNAFLA REKABET DEĞİL DAYANIŞMA
Kent Lokantası ve Genç Kafe projelerinin esnafla rekabet oluşturup oluşturmadığına ilişkin değerlendirmelerde de bulunan Hoşgör, “Bizler esnafla rekabet değil dayanışma sunuyoruz. Kent Lokantası saat 11.00 ile 15.00 arasında hizmet veriyor ve önümüzdeki süreçte yeni kent lokantası açılmayacak. Belediye ile esnafın karşı karşıya geldiği değil, vatandaşla dayanışma içerisinde olduğu bir tablo istiyoruz. Tabi bu hizmetin yanında bir de Genç Kafemiz var. Şu an için 3 şubede hizmet veriyoruz. Kütüphanelerin yanında konumlanan genç kafelerde öğrenciler ders aralarında uygun fiyatla kaliteli kahve içebiliyor. Gençlerimize güvenli ve ulaşılabilir bir sosyal alan sunmak bizi çok mutlu ediyor” dedi.



