Bursalılar için kabus olan yer kapatılıyor!

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın Orhaneli ilçesiyle ilgili alınması muhmetel kritik kararı bugünkü köşesinde taşıdı…

Bursalılar için kabus olan yer kapatılıyor!

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

6360 Sayılı Bütünşehir Yasası ile birlikte artık ilçelerin çöplüklerinin işletimi ve toplanan çöplerin Bursa’ya nakli Büyükşehir Belediyesi’nin sorumluluğunda.

Bu minvalde Bursa’nın güneyindeki Orhaneli ilçesine yeni yapılan katı atık aktarma istasyonunun devreye girmesinin ardından Fevzipaşa Mahallesi’ndeki mevcut çöplüğün kapatılması için düğmeye basıldı.

Büyükşehir Belediyesi bu amaçla yarın Encümen’de bir ihale gerçekleştirecek.

Hemen her yıl yaz aylarında tutuşarak yangına ve kötü kokuya sebep olan Orhaneli çöplüğü, aktarma istasyonunun devreye girmesiyle birlikte devre dışı kalmıştı.

Çöplerin Bursa’ya naklinin başlamasının ardından buranın kapatılıp rehabilite edilmesi öngörülmüştü.

Şimdi yarın yapılacak ihale sonuçlanırsa, Orhaneli her yıl yaşadığı çöplük yangını kâbusundan da kurtulmuş olacak.

Son dönem ihalelere yüklenici bulmakta güçlük çeken Büyükşehir Belediyesi bakalım Orhaneli çöplüğünün kapatılıp rehabilite edilme işine müteahhit bulabilecek mi?

Benzer durum yıllar evvel Bursa merkezdeki eski Demirtaş çöplüğünde de sık sık yaşanırdı. Metan gazından elektrik elde edilme amaçlı çöplüğe boru döşenmesi ve rehabiletisinin ardından Demirtaş çöplüğündeki yangınlar durmuştu.

Orhaneli halkının da çöplüğün kapatılmasıyla rahatlaması bekleniyor.

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın’ın yazısının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X