Bursalılar RA için harekete geçiyor

Halk arasında iltihaplı romatizma olarak bilinen romatoid artrit (RA), Türkiye’de her 1000 kişiden yaklaşık 5’inin hayatını olumsuz etkiliyor.

Bursalılar RA için harekete geçiyor

Toplumun hastalıkla ilgili yeterli bilgiye sahip olmaması teşhisi geciktirerek hastalarda fonksiyon bozukluğu ve kalıcı sakatlıklara yol açıyor.  

RA’ya dikkat çekmek için önemli bir adım atan Bursa halkı ise Dünya Artrit Günü kapsamında bisiklet sürüşü yapmaya hazırlanıyor.

Bursalılar, 9 Ekim Pazar günü saat 08.30’da RA için bisikletlerine binecek. Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Romatoloji Anabilim Dalı Başkanı Doç. Dr. H. Ediz Dalkılıç’ın liderliğinde gerçekleştirilecek etkinlik, Aydın Bisiklet’ten başlayacak ve Bursa Ova köylerinde sona erecek.  Tüm Bursalıları etkinliğe davet eden Doç. Dr. Dalkılıç, “Romatoid artrit hastalarının büyük bir çoğunluğu, hastalığın hareket kabiliyetini sınırlaması nedeniyle günlük hayatına devam etmekte zorluk çekiyor. Kalıcı şekil bozukluğunun olduğu hastaların ise toplumsal önyargılar nedeniyle dışarıya çıkmakta zorlandıkları ve birçoğunda psikolojik problemler de gözleniyor. Bu etkinlik ile hem farkındalık oluşturarak erken teşhisi arttıracağımıza hem de toplumsal ön yargıları azaltacağımıza inanıyorum” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X