Bursalılar şehitler için yürüdü

Bursa’da terör eylemlerine tepki göstermek için sosyal medya üzerinden organize olan yaklaşık 300 kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla ‘Şehitlere saygı’ yürüyüşü düzenledi.

Bursalılar şehitler için yürüdü

Sosyal medya üzerinden ‘Şehitlere saygı’ adı altında organize olan çoğunluğunu kadınların oluşturduğu yaklaşık 300 kişi, ellerinde Türk bayraklarıyla bir araya geldi. Kent Meydanından ‘Şehitler Ölmez Vatan Bölünmez, Ne Mutlu Türküm Diyene’ sloganları atarak yürüyüşe geçen grup, Fomara Meydanı’na gelerek topluca İstiklal Marşı söylediler. Grup adına açıklama yapan Nurgül Şahin, “Bayram geliyor, şehitlerimizin çocukları kimin elini baba diye öpecek, pusu kuran hainler en kısa zamanda cezalandırılmalı, biz tek vatan tek bayrak diyerek burada toplandık, ben bayan olduğum halde ordunun beni askere almasını istiyorum, ben o askerlerimizin yemeğini de yaparım bulaşıklarını da yıkarım, çayını da dağıtırıp gerekirse onlarla omuz omuza savaşırım” dedi. 

 

Yürüyüşe katılan Hasan Orak ise “Benim eşim Kürt. Ben Giresunluyum. Kürtlerle aramızda hiç bir problem yok. Bizim aramızda bölücülük yok, şerefsizler var” diyerek gözyaşları döktü. Babasının ağladığını gören 11 yaşındaki Berkan Orak’ta “Ne Mutlu Türküm” diyene diyerek ağlamaya başladı. Polisin aldığı geniş güvenlik önlemlerinin ardından grup dağıldı. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X