Bursalılar yatırım için Londra’dan ev alıyor

Londra’daki 5 projeyi Bursa’da birebir görüşmelerle tanıtan Just Us Global Genel Müdürü Çalı, bu tür yatırımları, para kazanmak ya da çocuklarını orada okuturken ev sahibi olmak isteyenlerin yaptığını söyledi.

Bursalılar yatırım için Londra’dan ev alıyor

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Just Us Global Genel Müdürü Ayşe Çalı, Bursalı yatırımcıların Londra’daki dairelere büyük ilgi gösterdiğini belirterek, fiyatların 500 bin ile 5 milyon pound arasında değiştiğini söyledi.

Çalı, Londra’da projelerin Türkiye’de tanıtımına odaklandıklarını belirterek, şehirdeki üst düzey tüm inşaat firmalarıyla çalıştıklarını vurguladı. Türkiye’de gelişen siyasi ve ekonomik olayların da etkisiyle yurt dışına talebin yoğun olduğunu ifade eden Çalı, ”İngiltere’de kiralar epey yüksek. O yüzden bu ülkede bir yatırım yapmak her zaman için uzun vadede daha karlı duruma geliyor” dedi. Çalı, İngiltere ve Londra’dan yatırım yapmak isteyenlerin oturum için değil, para kazanmak ya da çocuklarını orada okuturken ev sahibi olmak için bunu yaptıklarını dile getirdi.

5 MİLYON POUND’A DAİRE

Bursa’da 4 gün kaldıklarını anlatan Çalı, şöyle devam etti: ”Buradaki görüşmeler oldukça verimli geçti. Bursa’da ilk defa birebir görüşmeler organize ederek biz müşterilere gittik. Genelde İstanbul’da yapıyoruz bu tarz görüşmeleri. Buradan da Kıbrıs’a gideceğiz. Orada da birebir görüşmelere devam edeceğiz” diye konuştu. Ayşe Çalı, Bursa’ya 5 proje ile geldiklerini belirterek, ”Hepsi değişik bölgelerde. Bir kısmının satışı geçen sene başladı. Bir kısmı ise bu yaz başında satışa çıktı. Daire fiyatları 500 bin pound ile 5 milyon pound arasında değişiyor.”

LONDRA’DA YATIRIM KAZANDIRIYOR

İngiltere’nin İspanya, Malta veya Yunanistan gibi olmadığını hatırlatan Çalı, bu tarz ülkelerin ev alana aynı zamanda oturum izni de verdiğini ancak İngiltere’de böyle bir durumun söz konusu olmadığını vurguladı. Londra’nın her zaman istikrarlı bir ekonomisi olduğuna işaret eden Çalı şu bilgileri verdi: ”Her ne kadar Brexit konuları olsa da satışlar istikrarlı bir şekilde devam ediyor. Londra’ya talep sadece Türkiye’den değil. Burası tüm dünyanın rağbet ettiği bir merkez. Pahalı bir şehir olmasına rağmen bu kadar yoğun talep alması, bütün dünyada gelişen siyasi ve ekonomik durumlara karşı Londra’nın stabil olmasından kaynaklanıyor. Bu durum ilgi çekiyor. Sonuç olarak, herkes Londra’nın bir parçasına sahip olmak istiyor. Londra’da ne kadar dalgalanmalar olursa olsun yatırım bir şekilde yolunu buluyor ve para kazandırıyor.”

BURSALILAR YURTDIŞINDA YATIRIMI SEVİYOR

Just Us Global Bursa iş ortağı ve Amiral Gayrimenkul sahibi Günel Gençler de, Bursalıların yurt dışında yatırımı sevdiğini ve büyük talep gösterdiğini söyledi. Şehirde yoğun şekilde ithalat ve ihracat yapıldığını hatırlatan Gençler, ”Bu nedenle Bursalı yatırımcılar zaten yurt dışını biliyor. Oradaki fırsatları da değerlendirmek istiyor. O yüzden Londra ve Dubai’ye epey ilgi gösteriyorlar. Özellikle çocuğunu yurt dışında okutanlar bu konuda daha talepkar” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X