‘Bursalıları renkli bir konser bekliyor’

Bu akşam Bursa Senfoni’yi yönetecek olan şef Emin Güven Yaşlıçam, renkli ve güzel bir konser sunacaklarını söyledi.

‘Bursalıları renkli bir konser bekliyor’

DİLEK ATLI

Bursa Bölge Devlet Senfoni Orkestrası (BBDSO), Emin Güven Yaşlıçam’ın şefliğinde gerçekleştireceği konserle bu akşam saat 20.00’de Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi’nde Bursalı sanatseverlerle buluşacak. Konserde ayrıca İtalyan Trompet sanatçısı Vicente Campos, J.N. Hummel’in trompet konçertosunu yorumlayacak. 

CADILAR GECESİNDE İSPANYOL KIZ

Rus efsanelerine göre “Çıplak Dağ”da her yıl hazirandaki gündönümü şenliklerinde cadıların toplandıklarını ve Mussorgsky’nin eserinde bunun anlatıldığını belirten şef Yaşlıçam, şunları kaydetti: 

“BBDSO’nı ilk kuruluşundan beri takip ediyorum. Büyük gelişim gösteren bir orkestra. Bu akşam da Bursalıları güzel ve renkli bir konser bekliyor. İlk yarıda Massenet’in opera uvertürü ile başlayacağız. Bunu Hummel’in trompet konçertosu takip edecek. Daha sonra cadıların dağda toplanışını eserde korku dolu ve ürkütücü bir hava katarak aktaran Mussorgsky’le devam edeceğiz. Son olarak da Ravel’in ‘Bolero’ adlı eserini seslendireceğiz. Bu eser de, dumanlı bir İspanyol meyhanesinde ortadaki büyük bir masa üzerinde geleneksel İspanyol giysileriyle zarif bir İspanyol kızı olan İda Rubinstein’ın artan bir tutkuyla dans edişini ve diğer dansçıların da katılışını anlatır.”

BBDSO’ya solist olarak konuk olan İtalyan trompet sanatçısı Campos ise Hummel’in ünlü konçertosuyla seyirci karşısına çıkacağını söyleyerek, şunları aktardı: “Türkiye’ye ilk defa gelmiyorum ama bu genç orkestra ile ilk defa çalacağım. Önemli bir konçerto olduğu için Hummel’in eserini seçtik. Türkiye’ye her gelişimde nefesli çalgılar alanında gelişmeler gözlemliyorum. Bunun daha da ileriye taşınması gerektiğini düşünüyorum. Bunun için de çalışmak gerekiyor her zaman olduğu gibi.”

Ravel’in Bolerosu, yönetmenliğini John Derek’in yaptığı ve başrollerini Bo Derek, George Kennedy, Andrea Occhipinti’nin paylaştığı 1984 yapımı ‘Bolero’ adlı filme de konu olmuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X