Bursalıların ekonomisi ne durumda? ‘Bu çuvala bu mızrak sığmıyor’

olay.com.tr’de yayınlanan, gazeteci Yaman Kaya’nın hazırlayıp, sunduğu “Gündem Özel” programına katılan Demokratik Sol Parti Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, “Şu anda pazara gittiğinizde en kötü yeşil mercimek, en ucuzu 60 lira. En ucuz zeytin 25 liradan başlıyor 70 liraya kadar çıkıyor. Peynir artık sofralara giremez konuma geldi” dedi ve ekledi: “Bugün artık bu çuvala bu mızrak sığmıyor.”

Bursalıların ekonomisi ne durumda? ‘Bu çuvala bu mızrak sığmıyor’

Demokratik Sol Parti Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı, “İktidarları getirip götüren tencere oluyor. Şu anda ekonomi çok kötü bir noktaya geldi. Hatta patlama noktasında. Dolar yine 16 lira barajını aştı. Merkez Bankası’nın müdahalelerine rağmen” ifadelerini kullandı.

En kötü yeşil mercimek, en ucuzu 60 lira”

Akıncı, “Şu anda pazara gittiğinizde en kötü yeşil mercimek, en ucuzu 60 lira. En ucuz zeytin 25 liradan başlıyor 70 liraya kadar çıkıyor. Peynir artık sofralara giremez konuma geldi. Dün marketten bir ekmek, bir yoğurt, 7 yumurta, bir parça da kavurma aldım 82 lira ödedim. Bu nasıl olacak? Bugün artık bu çuvala bu mızrak sığmıyor” dedi.

Şu anda yeşille ilgili herhangi bir şeyimiz kalmadı”

Hüseyin Cahit Akıncı, “Ben Bursa’da öğrencilik yaptım. Burası hakikaten yeşil bir Bursa’ydı. Şu anda yeşille ilgili herhangi bir şeyimiz kalmadı. Trafik sorunu aldı başını gidiyor. Trafiği rahatlatmak için kavşağın birini akıllı kavşak yapıyorsunuz ama ondan önceki bütün kavşakları sıkıştırıyorsunuz. Metro, DSP döneminde Bursa’ya gelmişti. Hep yer altından gitti. Yer üstüne çıktığınız zaman yolu daraltıyorsunuz. Bursa, deprem bölgesinde. Peki, toplanma bölgelerini bilen var mı? Yok. Belirlenmesi ve boş alan yaratılması gerekiyor. Bakın, Bursa’da Atatürk ismi olan her yeri biz kapattık. Atatürk Stadyumu’nu Atatürk Spor Salonu’nu yıktık…Timsah Arena yapıldı, alt tarafından gelen dere kurutulup üzeri dolduruldu ama ikinci maçtan sonra orası araçlardan çöktü. Şehir Hastanesi’ne ulaşım imkanı sıkıntılı” şeklinde konuştu.

Sığınmacıların dönmesini istiyoruz”

Akıncı, “Biz DSP olarak sığınmacıların dönmesini istiyoruz. Artık savaş bitti. Herkes kendi ülkesine dönmeli. DSP’nin Bursa’da 7 binin üzerinde üyesi var. Saha çalışmasına devam ediyoruz” dedi.

Demokratik Sol Parti Bursa İl Başkanı Hüseyin Cahit Akıncı’nın açıklamalarının tamamını videomuzdan izleyebilirsiniz.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X