Bursalıların gözdesi Antalya ve Midilli

Okulların açılış tarihinin 28 Eylül’e ertelenmesi ve 9 günlük bayram tatili turizm sektörüne erken bayram yaptırdı. Bursalı tatilciler içeride Antalya’yı, dışarıda ise Midilli’yi tercih etti.

Bursalıların gözdesi Antalya ve Midilli

AYŞEGÜL GÜRAL AKTÜRK

Dokuz günlük bayram tatilini fırsat bilen milyonlarca kişi memleketlerine ve tatil bölgelerine akın etti. Bursalı tatilcilerin tercihleri ile ilgili bilgi veren Tatil Rotası Genel Müdürü Süha Ceran, yaz sezonunda yurtdışı rezervasyonlarda yüzde 10-15 düşüş yaşandığını hatırlattı. Bunun en büyük nedeninin dalgalı seyreden döviz kuru olduğunu belirten Ceran, siyasi belirsizlik, terör olayları ve seçimlerin de turizmi olumsuz etkilediğini ifade etti. Kurban bayramında Bursalı tatilcilerin en çok Midilli turlarına ilgi gösterdiğini kaydeden Ceran, “Yurtdışı tatillerinde fiyatı uygun olduğu için en çok ilgi gösterilen yer Yunanistan’ın Midilli adası. İki gece 3 günlük bir tur 149 Euro ve bunun içine otel, feribot, ekstra turlar gibi birçok şey dahil. Bu bölgeye kapı vizesi uygulanıyor. O da 30 ile 55 Euro arasında değişiyor. Midilli parlayan yıldız. Onu İtalya, İspanya ve cruise turları izliyor” dedi.

REZERVASYONLAR PATLADI

İç pazar rezervasyonlarında çok büyük bir düşüş yaşanmadığını dile getiren Ceran, geçen yıl ile aynı seyrettiğini vurguladı. Süha Ceran, “Hükümetin turizmciye destek amacıyla okulların açılmasını 28 Eylül’e ertelemesi hem bayram öncesini hem de sonrasını canlandırdı. Bayram tatilinin 9 gün olması da rezervasyonları patlattı” diye konuştu.

YURTİÇİNDE TERCİH ALANYA

Süha Ceran, eylül ayının sıcak geçmesinin de sektördeki canlılığa kalkı sağladığını anlattı. Yurtiçinde 5 yıldızlı bir otelde 3 günlük herşey dahil bir tatilin kişi başı fiyatının ortalama 750 lira olduğunu ifade eden Ceran, “Otellerin ortalama günlük fiyatı 250 lira civarında. Tatilcinin ilk tercihi Alanya-Antalya bölgesi oluyor. Sonrasında ise Bodrum ve Marmaris geliyor” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X