Bursa’nın Almanya’nın iki kentiyle olan kardeşlik anlaşması askıda

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi, MHP’li 8 üyenin verdiği önergeyi kabul ederek, Almanya’nın Darmstad ve Klumbach kentleriyle olan ‘kardeşlik’ anlaşmalarını iki ülke arasındaki sorunlar bitinciye kadar askıya alınmasını kabul etti.

Bursa’nın Almanya’nın iki kentiyle olan kardeşlik anlaşması askıda

Bursa Büyükşehir Belediye Meclisi’nin MHP’li üyeleri İsmail Karaman, Mahmut Gök, Mesut Bedel, Ayhan Önal, Ercan Özel, Sabri Zümre, Kenan Çakır ve Avni Çimen Erin, 16 Mart’ta yapılan toplantıda, Almanya’nın Darmstad ve Klumbach kentiyle olan kardeşlik protokollerinin iki ülke arasındaki sorunlar bitinceye kadar iptal edilmesi veya askıya alınması için önerge verdi.

Önergede,  son günlerde Türkiye Cumhuriyeti Devleti ve Türk vatandaşlarına karşı Avrupa’da başlatılan antidemokratik uygulamalar dünyanın tüm ülkelerinde yaşayan vatandaşlarımız ile demokrasi ve hukukun üstünlüğüne inan tüm insanlar için kabullenilemeyecek bir durum olduğu bildirilerek, “Özellikle Almanya’nın kararının Avrupa’nın çok önem verdiği Kopenhag kriteriyle ve Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nin kararıyla da bağdaşmadığı ortadadır. Yıllardır PKK terör örgütüne yapmış olduğu destekleri tüm dünyaca bilinen Almanya’nın bu çağ dışı eylemleri ortamı iyice germektedir. Almanya’nın uyguladığı yasa dışı bu uygulamalara sayın Cumhurbaşkanımız da tepki göstererek ‘sizin şu anki uygulamalarınız geçmişteki Nazi uygulamalarından farklı değil. Bunu böyle biliniz’ diyerek tepkilerini dile getirmiştir. Bizler de Bursa Büyükşehir Meclisi olarak Almanya’nın bu tutumuna karşı birlikte hareket etmeliyiz diye düşünüyoruz” denildi.

Hukuk komisyonuna sevk edilen önerge bugün mecliste oylandı. Hukuk Komisyonu’nun askıya alınması yönünde görüş bildirdiği önerge meclisteki AK Parti, CHP, MHP ve Demokrat Parti’li üyelerin oylarıyla kabul edildi. Sadece CHP’li bir üye ret oyu verdi.  Önergenin kabulüyle Darmstad ve Klumbach  kardeşlik protokolleri iki ülke arasındaki sorunlar  bitinceye kadar askıya alındı. Bursa ile Darmstad 46, Klumbach ile de 19 yıl önce kardeş şehir olmuşlardı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X