Bursa’nın ‘Altın Çağ’ı EBA’da

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde, ‘Altın Çağ Sergisi’nin Fatih Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) yer alacağını söyledi.

Bursa’nın ‘Altın Çağ’ı EBA’da

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nde (BTM) izlenime sunulan ‘Altın Çağ Sergisi’ni gezdi. Müslüman ilim adamlarının 600-1600 yılları arasında hayata geçirdikleri icatları uygulamalı düzeneklerle sunan gezici sergi Başkan Altepe’den tam not aldı. Özel serginin Fatih Projesi kapsamında Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı’nda (EBA) yer alacağını anlatan Başkan Altepe, “Bursa Bilim ve Teknoloji Merkezi’nin kente değer kattı. Milli Eğitim Bakanlığı’nın Fatih projesine destek vermekten mutluluk duyuyoruz. Türkiye, hedefleri olan bir ülke. Bilinçli, eğitimli, vizyon sahibi, birikimli nesiller ve çocuklar yetiştirmeyi hedefliyoruz. Öğrencilerin okullarında aldıkları eğitimi pratikte de algılayabilmeleri için çok önemli bir uygulama” dedi.

“BAŞIMIZA İCAT ÇIKARIN”

Başkan Altepe, BTM’nin ve merkezdeki deney düzeneklerinin tüm dünyanın taranarak oluşturulduğunu söyleyerek, “Dünyadaki uygulamalar müze şeklinde, bizdeki ise bilim ve teknoloji eğitimine imkan veriyor. Türkiye’de eğitim seviyesinin yükselmesini önemsiyoruz. Kreatif bir nesil için Fatih projesi ile buradaki 300’ün üzerindeki deney düzeneklerinin herkes tarafından ulaşılabilir olması çok önemli. Eğitimde, her türlü desteğe hazırız. Gençlerimize “Başımıza icat çıkarın” diyoruz” şeklinde konuştu. Milli Eğitim Bakanlığı Eğitim Bilişim Ağı (EBA) Koordinatörü Ali İhsan Baykal da eğitime desteklerinden dolayı Başkan Altepe’ye teşekkür etti. Başkan Altepe, özel çalışmadan dolayı tebrik ettiği EBA Koordinatörü Ali İhsan Baykal’a plaket de verdi.

ALTIN ÇAĞ SERGİSİ

Altın Çağ Sergisi, BTM’de 600 m2 alanda 9 farklı bölümden oluşuyor. Sergide, 33 kullanılabilir düzenek,  17 kiosk, 120’nin üzerinde pano ve 7 teşhir dolabı bulunuyor. Ayrıca 1 şadırvan, 1 Semerkant ve 1 çocuk robotu da görülebiliyor. Müslüman ilim adamlarının bilim tarihine yön vermiş eserlerini uygulanabilir düzeneklerle geniş kitlelere tanıtmayı amaçlayan sergiyle, iki dilde yapılmış çeviriler, videolar, interaktif düzeneklerle ziyaretçinin sergiyi gezerken aktif olması ve icatların çalışma prensiplerini öğrenebilmesi sağlanıyor.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X