Bursa’nın ‘Arka Sokaklar’ timi

Asayiş Şube Müdürlüğü’ne bağlı motosikletli ‘Yunus’ Timleri, son bir yılda müdahale ettikleri 691 olayda 982 kişiyi gözaltına aldı.

Bursa’nın ‘Arka Sokaklar’ timi

OKTAY KAYALAR

Yoğun trafikte ekip otolarının hareketleri kısıtlı olunca, devreye motosikletli timler giriyor. ‘Yunus’ olarak adlandırılan bu birimin görevlileri, özel kıyafetleri ve hızlı motosikletleriyle anında olay yerine ulaşıyor.

Olaylara büyümeden müdahale eden ‘Yunus’lar, böylelikle suçun oluşmasını da önlüyor. Üstün performans sergileyen ‘Yunus’ Timleri, başarı grafiğini her geçen gün arttırıyor. Hemen hemen kentin değişik yerlerindeki her olayda gördüğümüz timler halk arasında artık,  televizyon dizisi ‘Arka Sokaklar’ adıyla da anılıyor.

Halkın huzur ve güvenliğinde önemli rolü olan ‘Yunus’ Timleri geride bıraktığımız 2016 yılında aralarında  gasp, yaralama, hırsızlık kapkaç gibi suçların bulunduğu 691 olaya müdehale etti.

Motosikletli asayiş timleri, bu olaylarda 982 kişiyi gözaltına aldı. Bu kişilerden 317’sinin çeşitli suçlardan arandığı ortaya çıktı. Araç ve kişilerin üst aramalarında ise 133 ruhsatsız tabanca, 9 kilo 600 gram esrar, 145 gram bonzai, 628 gram metamfetamin ile 728 adet uyuşturucu hap ele geçirdiler. Ayrıca ekipler, 83 kişiye de Kabahatler Kanunu’ndan işlem yaptı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X