Bursa’nın beklediği o hastane inşaatından haber var!

Bursa’nın güneyindeki en uzak ilçelerden Harmancık‘ın bodrum, zemin artı 2 kat ve 10 yataklı Entegre Devlet Hastanesi projesi temel atıldıktan sonra 2 yıla yakındır tamamlanamamıştı. Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın hastane inşaatıyla ilgili önemli gelişmeyi bugünkü köşesinden duyurdu…

Bursa’nın beklediği o hastane inşaatından haber var!

Bu sütunların okurları hatırlayacaktır. İlin güneyindeki en uzak ilçelerden Harmancık‘ın bodrum, zemin artı 2 kat ve 10 yataklı Entegre Devlet Hastanesi projesi temel atıldıktan sonra 2 yıla yakındır tamamlanamamıştı.

Biz de bu durumu geçtiğimiz günlerde okurlarımız için köşemize taşımıştık.

Yüklenicisinin pandemi döneminde çıkarılan yasadan faydalanıp işi bıraktığı ve sözleşmesi feshedilen o proje şimdi yeniden ihaleye çıkarıldı.

Sağlık Bakanlığı, yüklenici şanssızlığı yaşadığı projeyi tamamlamak için 18 Temmuz‘da yeniden ihaleye çıkıyor.

3 bin 143 metrekare inşaat alanlı proje için 360 günlük yeni bir tamamlama süresi daha veriliyor.

Her şey yolunda gider ve bu kez de müteahhit sorunu yaşanmazsa, hastane inşaatı gelecek yıl sonunda tamamlanacak.

Pandemide başarılı bir mücadele süreci yürüten Sağlık Bakanlığı ne yazık ki, Bursa‘nın az nüfuslu bu küçük ilçesinin hastane projesini hayata geçirmekte sınıfta kalmıştı.

Umarız, bu kez Bakan Fahrettin Koca proje ile yakından ilgilenir.

Ülkeye dev şehir hastaneleri kazandırmış ve bu alanda devrim yapmış bir bakanlığın böylesi küçük, lokal bir projedeki başarısızlığı düşündürücü ve de sorumluları açısından da can sıkıcı bir durum.

Bu kez, Bursalı Bakan Yardımcısı Halil Eldemir‘in Harmancık Entegre Devlet Hastanesi projesini özel takibe alması gerektiğini düşünüyoruz.

Yazının devamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X