Bursa’nın bir ilçesinde vakalar sıfırlandı mı?

Olay Gazetesi Yazarı İhsan Aydın, Bursa’nın bir ilçesinde koronavirüsle mücadelede olumlu giden gelişmeler sonrası vakalarla ilgili merak edilen soruyu bugünkü köşesine taşıdı…

Bursa’nın bir ilçesinde vakalar sıfırlandı mı?

Aydın, yazısında şu ifadeleri kullandı:

İzinli günümüzde sosyal medyada dikkatimizi çekmişti. Haziran ayının son günlerinde Bursa’nın en uzak ve en az nüfuslu ilçesi Harmancık’ta Koronavirüs salgınında takibi yapılan hasta ve pozitif vaka kalmadığı duyuruluyordu.

Harmancık Kaymakamlığı’nın sosyal medya hesaplarından, ilçede son bir haftadır hiç pozitif vaka ve takibi yapılan hasta olmadığı ve vakaların sıfırlandığı duyurulmuştu.

Hatta, Kaymakam Muhammed Furkan Tuna tarafından ilçe sakinlerine teşekkür edilmiş, maske, mesafe ve hijyen kurallarına aynen uyulması ve aşı olmayanların da aşılarını yaptırmaları çağrısı yapılmıştı.

Merak ediyoruz.

Acaba Harmancık  halen bu başarısını koruyor mu? Harmancık bunu sürdürüyorsa büyük bir alkışı hak etti demektir.

Demek ki, aşılama arttıkça ilçelerimizden bu tür sevindirici haberler de gelmeye devam edecek. Umuyor ve diliyoruz ki, o tarihten sonra da ilçede hiç vaka görülmemiştir.

Bu unvanı getiren Harmancık sakinlerini de kutlamak gerek. Hatta teşvik babında da il yöneticilerimizin yapacakları ziyaretle buranın diğer ilçelere örnek gösterilmesi kendilerine moral olacaktır.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X