Bursa’nın bir kısmı turuncuya boyanacak

Bursa Osmangazi Belediyesi, Birleşmiş Milletler (BM) tarafından hazırlanan ve destekleyenlerin turuncu rengi kullanması istenen, ‘Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası’na destek verdi. İlçenin farklı noktaları turuncuya boyanac

Bursa’nın bir kısmı turuncuya boyanacak

Osmangazi Belediyesi Sağlık İşleri Müdürlüğü tarafından yürütülen ‘Kadına Karşı Şiddetle Mücadele İçin 16 Günlük Aktivizm Kampanyası’nın hazırlık toplantısı belediyeye bağlı müdürlüklerin birim eşitlik sorumlularının katılımıyla yapıldı. Toplantıda birim eşitlik sorumlularına kampanya hakkında detaylı bilgiler verilirken, tüm vatandaşların kadına yönelik şiddete karşı durması için çağrıda bulunuldu.

Kampanya, 10 Aralık İnsan Hakları Günü’nde sona erecek. Bu sürede, Osmangazi’nin mahalleleri ve önemli noktaları, kampanyanın resmi renklerinden biri olan ve daha parlak bir gelecek ile kadına yönelik şiddetten arınmış bir dünyayı temsil eden turuncu renge bürünecek. İlçenin önemli noktaları turuncu renk ile ışıklandırılacak. Aynı zamanda ilçedeki birçok sivil toplum kuruluşunun, okulların, muhtarlıklar ve vatandaşların katılımıyla, ilçenin önemli noktaları turuncu renkteki bayraklarla donatılacak.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X